RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пещера кандидатства с проектно предложение по процедура BG05M9OP001-2.010 „Развитие на социалното предприемачество“
Пещера
Целта на  процедурата по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” е да се улесни достъпа до заетост и да се осигури подкрепа за социалното включване на уязвими групи чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика. Настоящата процедура ще надгради реализираните дейности и постигнатите резултати по други проекти, програми и мерки, финансирани със средства от националния бюджет, Европейския съюз и други източници.
Процедурата се реализира в рамките на  приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, Инвестиционен приоритет 4 „Насърчаване на социалното предприемачество и на професионалната интеграция в социалните предприятия и насърчаване на солидарната икономика с цел улесняване на достъпа до заетост.“
Специфична цел по проекта е увеличаване броя на заетите в социалните предприятия, след получена подкрепа.
Размерът на безвъзмездната финансова помощ за едно проектно предложение е от 50 000 лв. до 391 166 лв., като тя може да покрие до 100 % от общо допустимите разходи по проекта.
Крайният срок за изпълнение на дейностите е 31.12.2019 г.

В проектното предложение на община Пещера са предвидени реализирането на дейности за психологическо подпомагане, мотивиране, социална и професионална интеграция на лица от уязвимите групи, с цел  насърчаване участието им на пазара на труда и създаване на умения за успешно справяне на работното място и/или адаптиране към работните условия при включването им в заетост.
Лицата, попадащи в целевите групи на проекта ще имат възможност за мотивационно обучение за подобряване на жизнения си стандарт, за осигуряване на заетост, за приобщаване към общността, възможност за активно участие на пазара на труда и нов старт в живота.
Реализирането на проекта на територията на община Пещера ще бъде в подкрепа на  хората с увреждания, продължително безработни лица (това са лица, които са безработни в период, по-дълъг от 12 месеца); безработни лица с трайни увреждания, безработни лица - самотни родители (осиновители) и/или майки (осиновителки) с деца до 5-годишна възраст, безработни над 54-годишна възраст   за адаптирането им към новите работни места с цел посрещане на настъпващите бързи промени и изисквания на пазара на труда. Проектът ще спомогне за преодоляване на бедността и социалното изключване чрез разкриване на нови работни места.
    
Тази страница е видяна: 418

 Публикувано от: pamedia на Monday 06 November 2017 - 10:29:25

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик ще кандидатства по проект за насърчаване на социалното включване
ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. обявява процедура на подбор на проекти BG05M9OP001-1.002 "Активни"
Община Пещера разработва План за интегрирано развитие на община Пещера за периода 2021-2027г.
Община Пещера започва процедура за сливане на две училища в ромския квартал
Община Пещера кандидатства с проект за подмяна на уличното осветление със светодиодно
Община Пещера кандидатства с проект за подпомагане образователния процес на децата, настанени в ЦНСТ
Община Пещера кандидатства с нов проект за ново оборудване и обзавеждане на кухнята на Домашния социален персонаж
Община Пещера ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“
Община Пещера ще кандидатства пред АСП по програма "Топъл обяд за нуждаещи се"
За разработването на общински план за развитие Пазарджик ще кандидатства по европрограмаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5264 сек., 1.4217 от тях за заявки.