RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Фирма РАИС – със специалната награда „Експортьор на годината - 2016“
РАИС

На тържествена церемония снощи в Народния театър "Иван Вазов" в столицата бяха връчени наградите „Експортьор на годината“ за 2016 г. Те се присъждат за пета поредна година. Партньор на проявата е Министерство на икономиката и Националният статистически институт, а класацията е на exporter.bg и обхваща фирмите от малкия и среден бизнес.
На над 47 милиарда лева възлиза износът на България през 2016 година, съобщи по време на церемонията заместник-министърът Лъчезар Борисов. От тях 45,5% се падат на малките и средните предприятия, допълни Димитър Дженев – главен редактор на exporter.bg. Затова и каузата на изданието е да подкрепя малките и средните предприятия, които движат икономиката на страната.
РАИС

Пазарджишката машиностроителна компания РАИС получи специалната награда - за рестарт. „Фирмата е единственият български производител на фрезови и стругови машини с ЦПУ, с което продължава да развива традициите на страната ни в тази област. Инвестирайки в ново предприятие, разширявайки производствената база, РАИС доказа, че българското машиностроене има място на световните пазари“, заяви Димитър Дженев. Инж. Нишан Бъздигян, управител на компанията, получи наградата от Сашо Чакалски, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Общинска банка – партньор на събитието.

Инж. Бъздигян благодари на организаторите за отличието и за признанието, което РАИС получава като единствен в страната производител на металорежещи машини с ЦПУ. „Радва ни признанието и на партньорите ни, че машините на РАИС са на  световно ниво. Отдавна вече надеждност и стабилност на машините, точност на обработка и висока производителност не са достатъчно условие за успех. В нашия сектор много бързо навлязоха новите технологии, в това число роботизация, облачни технологии, дигитализация. Вече изграждаме цели роботизирани производствени комплекси, вече следим производствения цикъл от разстояние чрез интернет базирани платформи. И силно се надявам, така както за износа и въобще за работата ни срещаме подкрепа от Министерство на икономиката, така в скоро време да усетим и подкрепата на Министерство на образованието“, заяви инж. Бъздигян, споделяйки основният проблем на бизнеса в България – липсата на достатъчно подготвени, квалифицирани кадри и разминаването на нуждите на бизнеса с образователните програми в училищата. Инж. Бъздигян благодари на заместник-министъра на икономиката за това, че има чуваемост по поставените от бизнеса проблеми. Фирма РАИС беше номинирана и в още една категория – за най-големи приходи от експорт през 2016 г. в производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение. Призът в тази категория получи АПС – Трейдинг ООД – производител на минипринтери за АТМ, банкови и POS терминали и други. Куминяно Фрут ООД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2016 г. За най-динамично развиваща се компания в експорта за 2016 г. беше отличен „ АТС Стоун“ ООД, а призът за завоюване на нови пазари отиде при „Айгер Инженеринг“ ООД. Носител на наградата за устойчивост на развитие е „Брезово“ АД.
РАИСТази страница е видяна: 2939

 Публикувано от: pamedia на Friday 03 November 2017 - 09:54:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет” получи специалната награда на КРИБ за принос към българската икономика
ПТС “Детство“ - със специалната награда на фолклорния фестивал за деца и младежи „Скочи коло да скочимо“ в Подгорица, Черна гора
Пазарджишката фирма РАИС ще участва в Международното изложение MIDEST, Париж
Покана от фирма РАИС за представяне на спечелен от нея проект за повищаване на конкурентоспособността
Фирма РАИС започна строителството на нова производствена база в Пазарджик
РАИС получи бизнес награда за иновативни продукти
РАИС - с награда от Автомобилен клъстер България за местна инвестиция
Министър Драгомир Стойнев ще има днес среща с обществеността на Пазарджик в Младежкия дом, преди това ще посети фирма РАИС
Двама са носителите на голямата награда на името на Никола Фурнаджиев за 2016 г.
Предприемач на годината е Благой Ангелов, собственик на мебелни фабрики КОЛОРАДО. МЕТАЛИКА и РАИС - с бизнес отличия за 2018-таТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4317 сек., 1.3630 от тях за заявки.