RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
От утре млади червенокръстци в Пазарджик и Панагюрище ще популяризират „Приемна грижа”

Младите червенокръстци от Пазарджик и общинския клуб на БМЧК гр. Панагюрище от утре до 9 септември ще раздават флаери на оживени за двата града места. Инициативата е в рамките на провеждащата се през месец септември от Български младежки Червен кръст  Национална кампания по приемна грижа във всички 28 областни града и общински центрове. Целта на кампанията е да се популяризира социалната услуга „Приемна грижа” и положителната нагласа на обществото към този тип услуга.
В Пазарджик и Панагюрище от 12.09 до 21.09.2011 екипи от доброволци ще обиколят училищата и детските градини, с цел популяризирането на приемната грижа сред семейства, деца и младежи, а на 26.09 и  27.09.2011 ентусиастите от БМЧК ще посетят Бюрата по труда и пенсионерски клубове, с цел обхващане на определена социална група, като потенциални приемни родители. Официалният край на месеца, посветен на приемната грижа е 30.09.2011г. Партньори на БМЧК Пазарджик це бъдат Община Пазарджик, Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пазарджик, Д”СП”, Бюро по труда, училищните ръководства. 
Кампанията е част от проект “Програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, който се реализира с финансовата помощ на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната федерация на Червения кръст/ Червения полумесец, Зона Европа, в периода 1 декември 2010г. – 30 ноември 2014 г.
Проектът се състои от две основни части. Първата е свързана с откриване на консултативен център по приемна грижа, като основната цел е насърчаване и популяризиране на приемната грижа в България. Центърът ще работи с потенциални и настоящи приемни родители в партньорство с доброволците на организацията и институции и неправителствени ораганизации, имащи отношение към приемната грижа.
Очакваният резултат от дейността на консултативния център е повишено познание и положителна нагласа към приемната грижа, увеличен брой приемни родители и редица обучения за настоящи и бъдещи приемни семейства, както и за доброволци на БМЧК.
Втората основна част на проекта е създаването на защитено жилище за млади хора, напускащи социалните институции, с цел постигане на успешната им интеграция и ресоциализация. Капацитетът на жилището е 12 човека, като всеки може да бъде настанен в него за не повече от година. Целта на престоя в защитеното жилище е да се развият житейски и професионални умения на младите хора, да се създадат партньорства с корпоративния сектор за обучение и стаж на настанените в жилището. Планирано е продължаващо обучение за младите хора чрез менторски програми за подготовка за приемни изпити във висши учебни заведения и чрез професионални обучения. Всички, настанени в жилището младежи, ще имат възможността активно да се включат в дейностите на БМЧК, заедно с доброволците на организацията.


Тази страница е видяна: 1463

 Публикувано от: pamedia на Thursday 01 September 2011 - 18:11:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Млади червенокръстци - с награди от кмета
Комисията по приемна грижа утвърди петима професионални приемни родители
В Градската градина червенокръстци ще боядисват утре яйца, най-много са дарили от „Илма - ИЛ”
Трима депутати от ГЕРБ проведоха открита приемна за граждани в Панагюрище
Младежите от ГЕРБ популяризират логото на ЕС
На 9 март Бойка Маринска - с приемна приемна във Велинград
Двама млади дилъри на дрога са задържани от полицаите в Панагюрище и Септември
Спални комплекти на 57 души с увреден слух дариха млади социалисти от Панагюрище
Утре вечер ГЕРБ ще открие кампанията си в Пазарджик, през деня кандидатите за евродепутати ще бъдат в Брацигово, Пещера и Панагюрище
Червенокръстци връзваха мартеници на минувачи в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.4921 сек., 2.4408 от тях за заявки.