RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Сериозна подкрепа от съветниците за концесията на кортовете и спортните терени при Спортното училище в Пазарджик
ОбС Пазарджик

С 33 гласа "ЗА" съветниците подкрепиха предложената от общинската администрация в Пазарджик концесия на кортовете и спортните терени до Спортното училище в Пазарджик. Шестима съветници бяха против, а двама се въздържаха.
Кметът Тодор Попов изясни, че и досега този терен се отдава на концесия, чийто срок вече изтича. В новата концесия се включват няколко спортни съоръжения:тенис кортове - 7 броя, и игрища за мини футбол - 2 броя, с обща концесионна площ 6 573 кв. м. Предлага се концесионерът да бъде избран чрез открита процедура, тъй като това е регламентираната процедура в Закона за концесиите.
Бъдещият концесионер трябва да предложи инвестиционна програма в размер на минимум 240 хиляди лева, която да включва осигуряване на нови съоръжения за съблекални, треньорска стая, заведение за напитки и други спомагателни помещения за комплекса.
Критичен беше коментарът на съветника Чавдар Чавдаров, според когото в предложението си общината не е изяснила на каква площ могат да бъдат изградени преместваемите съоръжения за търговия в рамките на цялата концесионна площ, както и какви ще са евентуалните ползи за концесионера от тази дейност. Въпросът на Благо Солов към вносителя беше дали общината не може сама да реализира въпросната инвестиция, а отговорът на кмета беше кратък - че преценката на общината се съдържа в направеното до съветниците предложение.
Общинският съветник Евтим Янев, който обикновено се отнася критично, заяви, че подкрепя предложението за концесия и мотивира позицията си с това, че предложението гарантира участието на всички кандидати и много би се радвал това да сполети и другите имоти - "Балона" и "Зоната на здравето". В отговор кметът заяви, че за тези обекти общината подготвя проект за мост, който ще ги свърже с острова и се надявам, че след реализацията му ще се появи инвеститор, който да желае да развива тези обекти, а за концесията на паркинга на МБАЛ "Здраве" кметът намекна, че предстои промяна, но не изясни от какъв характер ще е тя. 


Тази страница е видяна: 944

 Публикувано от: pamedia на Thursday 26 October 2017 - 15:54:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На концесия за 30 години ще се дават кортовете и спортните терени на Спортното училище
Бюджет 2018 на Пазарджик беше приет със сериозна подкрепа от съветниците. Рекултивацията на сметището и LED улично осветление - част от дейностите
Община Пазарджик: Концесията на тенис кортовете ще развие професионалния и масов тенис в Пазарджик
Откриват се нови дисциплини в Спортното училище в Пазарджик
На турнир във Франция джудистите на Спортното училище ще представят Пазарджик
Общо 15 дисциплини в Спортното училище в Пазарджик, новата е борба
Предстои втори тур от изпитите за прием в Спортното училище в Пазарджик
Представители на Националната спортна академия гостуваха на Спортното училище в Пазарджик
Четири медала от държавно първенство за джудистите от Спортното училище в Пазарджик
Джудистите от Спортното училище и „Кодокан“ – на първите места в международния турнир в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7388 сек., 1.6432 от тях за заявки.