RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
На концесия за 30 години ще се дават кортовете и спортните терени на Спортното училище
Спортно игрище, Пазарджик,

В Общинския съвет е внесено и се обсъжда в постоянните комисии предложението на община Пазарджик за отдаване на концесия на спортните съоръжения  - тенис кортове - 7 броя, и игрища за мини футбол - 2 броя, с обща концесионна площ 6 573 кв. м.",  находящи се в гр. Пазарджик, бул. “Христо Ботев” № 38 - до училище "Г. Бенковски".


Съществуващите спортни обекти и съоръжения не са в добро техническо състояние и се използват само сезонно - през топлите месеци. Качеството на предлаганите спортни услуги е занижено, поради лошата материална база и липсата на съоръжения за целогодишно ползване на тенис кортовете, тъй като откакто съществува тениса на корт като спорт в Пазарджик, няма закрити кортове и това води до спиране на експлоатацията на съоръженията, затруднен тренировъчен процес и незадоволяване на обществената потребност от активен спорт за жителите и гостите на Община Пазарджик.  Това е записано в мотивите за отдаване на обектите.

Предлага се концесионерът да бъде избран чрез открита процедура, тъй като това е регламентираната процедура в ЗК, посочва вносителят. Тази процедурата гарантира публичност и прозрачност при избора на концесионер.
Тенис кортове, Пазарджик

Бъдещият концесионер трябва да предложи инвестиционна програма в размер на минимум 240 хиляди лева, която да включване осигуряване на нови съоръжения за съблекални, треньорска стая, заведение за напитки и други спомагателни помещения за комплекса, които да са от преместваем характер и изпълнени чрез съвременните енергийно ефективни материали.  Предвидено е още концесионерът за изгради  балонно покритие на два от тенис кортовете, метална 3-метрова ограда, осветление на спортния комплекс, , изграждане на игрища за мини футбол съобразно с общоприетите размери и стандарти, като дължината на терена е в диапазона от 38-42 м, а ширината е в диапазона на 18-25 м.  Върху асфалтовото покритие на тенис кортовете  се изисква да се постави трийнсет покритие и да се изгради един нов корт с шамотна настилка, разположен под металния навес, съобразно действащите  стандарти. Въпросните инвестиции трябва да бъдат реализирани първите две години.
В договора за концесията ще бъде записано, че част от обекта на концесия ще се ползва за тренировъчна и състезателна дейност на спортните организации и спортните училища, от студенти на Националната спортна академия "Васил Левски", от националните отбори по различните видове спорт, за училищен, извънучилищен и студентски спорт, за спорт във въоръжените сили, в Националната служба за охрана и в Министерството на вътрешните работи, за спорт за всички и за спорт на хора с увреждания.

Финансово - икономическият анализ предвижда концесионно възнаграждение, което концесионерът да заплаща на концедента, в размер на  3 400 лв. (три хиляди и четиристотин лева) с вкл. ДДС годишно и препоръчва еднократното концесионно плащане да бъде в размер 2 000 лв. (две хиляди лева) без ДДС, покриващо разходите във връзка с предоставяне на концесията, платимо при подписване на концесионния договор.

Препоръчителният срок за отдаване на обекта на концесията за услуга е 30 (тридесет) години, съобразен с финансовия модел на концесията, с оглед осигуряване на достъпност за по-широк кръг потребители, от една страна, и от друга страна - осигуряване на ефективна икономическа дейност на бъдещия концесионер. Този срок ще осигури и покриване на инвестиционните разходи, добро стопанисване и поддържане на обекта на концесия.

Предложението за концесията на тенис кортовете и футболнити игрища ще се гледа от общинските съветници на 26 октомври 2017 г.

На последната пресконференция кметът каза, че това ще е част от решението за паркиращите в двора на Спортното училище автомобили от съседните блокове. 


Тази страница е видяна: 1642

 Публикувано от: pamedia на Friday 20 October 2017 - 14:20:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сериозна подкрепа от съветниците за концесията на кортовете и спортните терени при Спортното училище в Пазарджик
Общинският съвет откри процедура за концесия на тенис кортовете
На открито заседание ще се отвори предложението на единствения кандидат за концесия на тенис кортовете и игрището за мини футбол
Отборът на момчета до 12 години на СК „Кодокан“ с джудисти от Спортното училище са шампиони на България
13 лекарски кабинети ще се дават под наем за 5 години
Пещерка взима два язовира в Пазарджишко на концесия за 14 години
Осмокласничка от Спортното отиде на училище с носия
Откриват се нови дисциплини в Спортното училище в Пазарджик
Спортното училище откри кампанията за прием на ученици
И лекоатлетите на Спортното училище влязоха в престижната класация на победителитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6275 сек., 1.4936 от тях за заявки.