RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът на Пещера подписа договор по проект за увеличаване на обхвата и посещаемостта на децата билингви в детски градини

Пещера

Община Пещера спечели проект ,,Щастливи и успешни заедно“. Проектът ще се осъществява с финансовата подкрепа  на Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, по конкурсна процедура 33.16-2017,  Приоритет 2. Развиване на дейности, гарантиращи равния достъп до качествено образование за децата и учениците от етническите малцинства, включително и за преодоляване на сегрегацията и вторичната сегрегация на децата и учениците от етническите малцинства.
Вчера кметът Николай Зайчев подписа договорът между Община Пещера и Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства - София.
Партньори  по проекта са Детска градина ,,Деница”, Детска градина ,,Иглика”, Детска градина ,,Слънчо”. Проектът е на стойност 26 404, 20лв. и ще се изпълнява в период от 24 месеца.
Целта на проекта е увеличаване на обхвата и посещаемостта на децата билингви в детските градини и тяхната пълноценна социализация. Равен старт в училищното образование, преодоляване на тенденцията за изоставане и отпадане от образователната система.
Проектът ще се реализира в период от две пълни учебни години. В него ще бъдат включени 110 деца, от различни етнически групи, 21 родители, 9 учители и 15 доброволци.
В детските градини ще развиват своята дейност шест клуба по интереси, в които в подкрепяща и развиваща интересите и способностите на децата среда, ще се стимулира изграждането на образователни, социални, здравни умения и навици. С помощта на игрови и иновативни подходи, децата ще овладяват български език и ще подобрят своите образователни резултати. 
Родители на децата от всички етноси ще участват в ,,Клуб съвременен родител“ за обсъждане и разрешаване на възникнали проблеми и обмяна на добри практики между родителите от различните детски градини. Учителите и родителите ще преминат съвместно обучение. Ще се запознаят с нови, нетрадиционни методи за работа с деца и родители билингви и с добри практики за преподаване на български език в мултикултурна среда.Тази страница е видяна: 991

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 04 October 2017 - 12:57:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Пещера ще се проведе Кръгла маса за обхвата на децата в детските градини по Проект „Всички заедно за силно и равно начало”
Три детски градини ще участват в проект "Работилница за детски мечти" за деца, за които българският не е майчин език
НКЖИ подписа договор по проект за модернизация на жп участъка Елин Пелин - Септември
Гимназията по икономика в Пазарджик подписа договор по проект за прилагане на ново приложение за виртуална реалност в помощ на обучението по точните предмети
Женската структура на ГЕРБ и народния представител Десислава Костадинова с подаръци за две детски градини в Пещера
147 училища, детски градини и общински детски комплекси пак ще чистят България за един ден
Кметът на Пещера ще подпише първия договор за саниране на многофамилни жилища
Кметът на Община Пещера Николай Зайчев подписа днес два меморандума за сътрудничество с фондация „Тръст за социална алтернатива“
Белишки подписа договор за 55 млн. за ВиК на община Панагюрще
Белишки подписа договор за изграждане на депо за отпадъците на Панагюрище и СтрелчаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8567 сек., 1.7340 от тях за заявки.