RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Независимостта не е даденост, тя е изстрадана, отстоявана, тя задължава
Тоодор Попов

Пазарджик тържествено отбеляза Деня на Независимостта. Празникът започна с изпълнения на духова формация към симфонично-оперетно дружество „М-ро Г.Атанасов”. Началото на тържествената част беше вдигането на знамето на Република България. Сред официалните лица бяха народният представител от ГЕРБ Десислава Тодорова, областният управител Стефан Мирев и общински съветници от Пазарджик.


В празничното си слово кметът на Пазарджик Тодор Попов говори за деня 22 септември преди 109 години:

 „Политически акт, достояние извоювано „не на върха на щика”, а с дипломатическа дръзновеност, дало на народа най-висшата ценност - да се нарече свободен и независим! Тогава нашите предци са го знаели и са празнували, знаем го и ние днес – само чрез тази висша ценност можем да съществуваме пълноценно като нация, можем да се самоопределим, да посочим своята държавна идентичност. Можем да претендираме, да отстояваме своите интереси, да браним своите каузи, да стоим равностойно и да участваме в модерните политики. Колко прозорливи са били предците ни!“, каза Тодор Попов и в словото си продължи за независимостта:

„Независимостта на България не е даденост, тя е изстрадана, тя е отстоявана, тя задължава.“

Празничната част от програмата продължи с концерт на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Елица”, Представителен танцов състав „Чавдар“, Представителен танцов състав „Детство“ и Представителен танцов състав „Чудесия“ , а тържествената програма – с откриване на паметна плоча на майор Никола Чунчев. Кметът на Пазарджик Тодор Попов покани инициаторът за поставянето ѝ – Стоян Тачев, да открие паметния знак. Плочата се намира в градинката пред  гимназия „Ив. Аксаков” - поставена е там по предложение на инициаторите, тъй като това е най-близкото място с обществено значение до дома на Чунчев.
Днешният ден на Независимостта е най-подходящ да открием паметната плоча на един достоен българин, дал живота си за свободата на Родината, каза кметът Тодор Попов. Васил Тачев отправи към него и към администрацията на общината благодарност за подкрепата в реализацията на инициативата. „Днешният ден е специален за мен, защото ротмистър Чунчев е един от непризнатите герои в родния си град. Нямам връзка с него, но моят прадядо е бил в същия полк и се е сражавал в съседния ескадрон в същата тази битка и това е моят малък знак на уважение към героите на България“, каза Стоян Тачев. 

Стоян Тачев
Тодор Попов
Пазарджик


Тази страница е видяна: 1239

 Публикувано от: pamedia на Friday 22 September 2017 - 14:02:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Независимостта трябва да се празнува. Тя не е даденост!
Тодор Попов: Този успех много задължава
Тодор Попов: Днешният празник, зареден с националното ни самочувствие, ни задължава да мислим отговорно и с позитивизъм за светлото и по-добро бъдеще!
Поздрав от Тодор Попов по случай Деня на Независимостта
Поздрав от кмета на Пазарджик Тодор Попов по повод Деня на Независимостта
Поздрав от кмета на община Пазарджик Тодор Попов по повод Деня на Независимостта
Христо Тодоров, Тодор Тодоров и Кирил Чолов регистрираха Коалиция "Тодор Попов за Пазарджик"
Гр. Паликаров: Оркестърът ни е изключение, а не даденост. Благодарение на общината той е единственият в страната
Тодор Попов: Аз вярвам във Вас!
15 966 подписа за кандидатурата на Тодор ПоповТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6466 сек., 1.5355 от тях за заявки.