RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ученици от Пазарджик могат да се включат безплатно в менторската програма ABLE Mentor
able_mentor

Срокът за кандидатстване на ученици и ментори е 6-ти октомври

Кандидатстването за поредния осми сезон на програмата за индивидуално менторство на ученици от 10-ти и 11-ти клас е отворено, обявиха организаторите от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Тази есен ABLE Mentor ще се проведе отново напълно безплатно за участниците в седем града в страната, сред които е и Пазарджик, а също София, Варна, Благоевград, Казанлък и Карлово. Проектът е разработен и се администрира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).


Менторската програма
Участниците в ABLE Mentor работят по собствен проект с личен ментор в рамките на поне три месеца, като могат да избират между три направления – личностно развитие, бизнес проект и/или социална инициатива.
Целта на програмата е да развива слабо застъпени в традиционното образование умения като работа в екип, създаване на мрежа от контакти и презентационни умения, да предоставя среда за успешно кариерно и личностно развитие като междувременно създава незабравими приятелства и дълготрайни контакти.
За младите професионалисти менторството дава възможност да предадат ценния си опит и знания на учениците, както и да развиват лидерския си потенциал, а също и да се срещнат с интересни хора в обширната мрежа на програмата.
Малка част от проектите, започнали в програмата, са литературен клуб за млади автори „Отвъд кориците“, модна колекция с фолклорни мотиви, насочена за работещата жена - Moryana Style, и платформата за помощ при кандидатстване след 7-ми клас School Generator.
Как се кандидатства
Кандидатстването става на сайта на програмата ablementor.bg до 6-ти октомври като е необходимо менторите да изпратят CV, а след това и да се явят на интервю, като целта е да се гарантира добрата работа и взаимодействие в менторските двойки.
За да бъде валидна кандидатурата им, учениците пък трябва да отговорят на няколко въпроса, свързани с техните интереси и желания, и най-вече какъв проект искат да развиват в рамките на програмата.
Повече информация можете да намерите на уебсайта на инициативата или на Facebook страницата им.
За ABLE Mentor
ABLE Mentor започва през 2014 г. като проект за групово менторство в няколко училища в София, като основната цел е кариерно ориентиране. Инициативата е насочена към установения масов проблем на ниска информираност и затруднението на българския ученик да вземе решение за посоката на продължаване на образованието си. Заради ниската ефективност на този формат, ABLE Mentor се преобразува в тримесечна програма за индивидуално менторство. В тази си форма до момента тя се е провела в осем града и в нея са взели участие повече от хиляда участника в ролята на ученици и ментори.

За ABLE
Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) е неправителствена организация, създадена от участници в програмата на младите български лидери (BYLP). Мисията на ABLE е да подкрепя предприемачеството в България, както и да насърчава развитието на активно гражданско общество. Асоциацията има над 200 членове със създадени над 40 компании, които активно работят за осъществяването на положителна промяна в България. Освен ABLE Mentor, асоциацията организира и награди за предприемачество в страната и на регионално ниво – Central European Startup Awards, както и други проекти.


Тази страница е видяна: 395

 Публикувано от: pamedia на Thursday 14 September 2017 - 12:24:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
31 са десетокласниците от област Пазарджик, които искат да се включат в програмата за допълнително безплатно IT обучение
Общински съветник от Пазарджик кани младите хора да се включат в програма за личностно развитие
От 7- до 16-годишните могат да се включат в осмото издание на „Детско лято – Стрелча”
Програма YES приема кандидати от 9 и 10 клас за безплатно обучение в Америка
Съдът в Пазарджик продължава работата си с ученици по образователна програма
Втори сезон на ABLE Mentor Пазарджик, утре е крайният срок за кандидатстване
В „Синята стая“ на КСУДС приключи образователната програма на ученици от ПМГ със съдии от Административен съд - Пазарджик
Ученици с изявени дарби от Стрелча могат да кандидатстват за стипендии - до 12 май
Ученици в IX и X клас с отличен английски език могат да кандидатстват в програмата за ученически обмен „YES“
От 15 август работодателите могат да кандидатстват по програма "Подкрепа за заетост"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7397 сек., 1.6274 от тях за заявки.