RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Цветан Цветанов декларира, че волфрамова мина край Велинград няма да има

Цветанов

Моя кауза е да няма волфрамова мина във Велинград, каза по време на среща в града председателят на Парламентарната група и заместник- председател на партия Цветан Цветанов. Той коментира, че когато се вземат управленски решения, се оказва, че в повечето случаи те се вземат от политиците. "Това е политическо и управленско решение, защото през 2009 година, дни преди да си тръгне, то е взето от тогавашното правителство. В община Велинград живеят над 42 хил. души, а мината ще осигури работни места на около 400 души. Кое е по-важно, да бъде защитен общественият интерес или да бъде продаден?",  коментира Цветанов. Той допълни, че в района няма изградена инфраструктура за развитието на рудодобив. "В  село Кръстава се срещнах и разговарях с хората и се оказа, че няма такива, които да подкрепят мината. Това, което поемаме като ангажимент е пътищата да бъдат прехвърлени на общината, за да може тя да кандидатства по проекти и да има необходимата инфраструктура", каза също Цветанов. "Ние ще защитим каузата на Велинград, ние ще защитим вашия интерес, ние искаме Велинград да се развива. Аз няма да участвам в тази игра, искам да идвам при вас с високо вдигната глава. Вие сте тези които назначават политиците. Преди година вие ми дадохте много на брой подписи и всичко необходимо сме го направили. Екипът на министър Нено Димов ще бъде подкрепен от ПГ на ГЕРБ, защото Велинград е част от България и е перлата на минералните избори на Балканите. Ето защо ние сме готови да я запазим дори и с цената на законодателни промени", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. Той благодари на хората за подкрепата им и уточни, че именно те определят бъдещето на своя град.
„Ще работя за баланс в името на това максимален брой хора да живеят по–добре. Тук съм да гарантирам, че системата ма МОСВ ще гарантира този баланс така, че хората и бизнеса в града да не пострадат. Тази история започва през 2009 г. МОСВ се е опитала да прекрати ОВОС, но за съжаление след съдебно жалене сме принудени да продължим. На 27 септември ще се гледа ОВОС във Велинград, на 28 август бяха обявени пред Басейнова дирекция-Пловдив вододайните зони 1 и 2. Те гарантират чистотата на водата и забраняват каквато и да е дейност“, каза екоминистърът Нено Димов.
Няма да допуснем да се реализира концесията за добив на волфрам на територията на община Велинград. За всеки непредубеден човек е ясно, че тя е вредна за общината, заяви кметът на Велинград д-р Костадин Коев. Той поиска от Цветан Цветанов съдействие за промяна на концесионния договор и настоя пред министър Ненов МОСВ да сезира Министерството на енергетиката, което да промени концесионния договор въз основа на това, че водата в обсега на мината вече не е за санитарно-хигиенни нужди, а за питейно–битови цели. 75% от водата на тези водохващания е за Велинград, а останалите 25  на сто се изпращат към Ракитово, обоснова се кметът Коев.

Цветанов
Цветанов 


Тази страница е видяна: 1158

 Публикувано от: pamedia на Monday 04 September 2017 - 16:51:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Цветан Цветанов идва във Велинград във връзка с проекта за волфрамова мина „Грънчарица“
И Цветан Цветанов обеща, че волфрам няма да се добива във Велинград
Борбата срещу волфрамовата мина е обща кауза, декларира кметът Коев пред хотелиерите във Велинград
Цветан Цветанов ще се срещне с обществеността на Велинград
Цветан Цветанов в Кръстава: Държавата ще отстоява обществения интерес за мината за добив на волфрам. Няма цена, когато се съсипва живота на хората
Във Велинград Цветан Цветанов посади 11 борчета, а в Септември откри 6 детски площадки
С Плакет за развитие на Велинград бе удостоен Цветан Цветанов по време на първата копка в Драгиново
Цветан Цветанов ще открие Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велинград на 3 ноември
Цветан Цветанов във Велинград: Европейската перспектива на Западните Балкани е успех за цяла България, а БСП и президентът го неглижираха
Митрополит Николай декларира, че в Баташката църква няма да се правят венчавки, кръщенета и реконструкцииТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7812 сек., 1.6938 от тях за заявки.