RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Комисия общински съветници внася искането на гражданите за широк дебат за ремонта на ул. „Ал. Стамболийски“

Пазарджик

Постоянната комисия на Общински съвет- Пазарджик по жалбите и сигналите на гражданите  взе решение да внесе в ОбС искането на група граждани за широк обществен дебат за ремонта на ул. „Александър Стамболийски“ и обособяването на нови паркоместа за сметка на тротоарите.
Предложението беше представено в комисията от Костадин Деянов и Горица Вацева. Само те двамата присъстваха на заседанието. По-рано през деня, през Фейсбук групите Деянов отправи апел към гражданите за подкрепа, но никой от активните в социалната мрежа не заяви подкрепата си чрез присъствие на заседанието на комисията.

Според Костадин Деянов ремонтът на улицата трябва да се отложи, проектът за ремонт трябва да бъде подложен на обществено обсъждане, като тяхното предложение е паркоместата да са успоредни на платното, а не по диагонал – това ще намали броят им, но ще запази дърветата. Те са от вида каталпа – южноамериканско дърво, което има продължителност на живот от около 40-50 години. „Съгласни сме, че дърветата не са първа младост и че специалист трябва да се произнесе за тяхното състояние, още повече че в градска среда животът на дърветата се съкращава наполовина. Там, където е необходимо, те трябва да бъдат подменени“, заяви Горица Вацева. „Ние не сме против ремонта, а да е удобно за всички, включително и за велосипедистите – може да се обособи продължение на велоалеята от Горското до Градската градина“, заяви още Костадин Деянов.

По време на заседанието на комисията пристигна и арх. Димитър Герасимов, който препоръча за ремонта да се изиска становище не само от Камарата на архитектите, но и от "Пътно управление" и по-специално за това дали паркоместата ще пречат на движението по натоварената улица. Той настоява не само за архитектурен, но и за инженерен проект на ремонта.

Съветниците от комисията решиха да станат вносители на предложението на гражданите за широко обществено обсъждане на проекта за ремонт на „Ал. Стамболийски“. 


Тази страница е видяна: 1008

 Публикувано от: pamedia на Monday 26 June 2017 - 17:37:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Трендафил Величков и кандидатите за общински съветници от ПП АБВ изслушаха проблемите на гражданите в централна градска част и на градския пазар
Комисията по екология днес ще гледа предложението на граждани за отлагане на ремонта на ул. "Ал. Стамболийски"
Списъкът на гражданите за настаняване в общински жилища е актуализиран
Новите общински съветници в Пазарджик
Бойка Маринска: 348 жалби и сигнали е приела парламентарната комисия по жалбите на гражданите за 6 месеца 
ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ от ОИК Пазарджик за общински съветници
Окончателни резултати за листите за общински съветници в Пазарджик
Сгъваме бюлетината за кмет и общински съветници два пъти
380 са кандидатите за общински съветници в Пазарджик. Вижте ги по партийни листи
Вижте листата на кандидатите за общински съветници на ГЕРБ в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5524 сек., 1.4727 от тях за заявки.