RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Приключи поредната образователна програма на съда и прокуратурата

Пазарджик

За трета поредна година Окръжен съд – Пазарджик, Районен съд – Пазарджик и Окръжна прокуратура – Пазарджик реализираха съвместно с профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“  Пазарджик Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и  гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, съобщиха от Пресслужбата на Окръжния съд. 
От правораздавателната институция отчитат: "Общо изнесени 5 лекции от съдии и прокурори, които разясняваха функциите на съдебната власт, запознаха отблизо учениците със съда като институция и с мястото на съдебната власт в живота на хората.

Днес Председателят на Окръжен съд – Пазарджик официално закри инициативата. Г-жа Елеонора Серафимова  посочи, че добрите практики от предходните години са показали колко важно е за учениците да обогатят житейски си опит и да повишат правната си грамотност. Младите хора трябва да бъдат наясно с рисковете, които могат да доведат до нарушение на законите и правата, които те им гарантират. Тя подчерта, че една от основните цели на програмата е да се постигне превантивен ефект по отношение на детското насилие и другите противоправни прояви сред подрастващите.

Окръжният прокурор г-н Васил Малинов отбеляза, че утвърждаването на добрите практики и налагането като модели на работа на съдебната власт с ученици е съществена стъпка за постигане на обществено доверие и повишаване на правната им култура. Работата с ученици е важна инвестиция за тяхното бъдеще. Активният диалог с образователните институции ще спомогне за ориентиране на повече кандидат-студенти към сферата на правото и професионалната подготовка на бъдещите юристи.

Директорът на профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“  гр. Пазарджик г-жа Иванка Ваклинова изрази увереност за бъдещото развитие и разработване на инициативата, която занапред да бъде разширена и допълнена с нови елементи и да обхване повече ученици.

На всички участници тържествено бяха връчени удостоверения и комплект с образователни материали и награди.

Провеждането на Образователната програма е част от Комуникационната стратегия на съдебната власт  и е насочена към популяризиране дейността на съда. Целта е постигане на по-добра информираност на младите хора относно работата на институцията."

Текст и снимки:Пресслужба на Окръжен съд-Пазарджик

Пазарджик
Тази страница е видяна: 426

 Публикувано от: pamedia на Thursday 22 June 2017 - 16:59:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съдии провеждат в Гимназията по икономика образователна програма
Съдът в Пазарджик продължава работата си с ученици по образователна програма
БСП праща в съда решенията за банята и паркинга и дава на прокуратурата кмета за безстопанственост
В „Синята стая“ на КСУДС приключи образователната програма на ученици от ПМГ със съдии от Административен съд - Пазарджик
Първата лекция от Образователната програма на Гимназията по икономика и съда в Пазарджик е посветена на домашното насилие
В Пазарджишка и още 11 области проверка на прокуратурата е установила чести наршения по програма „Детско здравеопазване“
Очаквано полезен опит в необичайната образователна среда
Образователна онлайн кампания разкрива тайните на детското здравословно хранене
Гимназията по икономика в Пазарджик ще работи по проект за създаване на иновативно софтуерно приложение с образователна цел
Комисията по образованието и науката прие предложение на Бойка Маринска, свързано с придобиването на образователна и научна степен „доктор“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8339 сек., 1.7284 от тях за заявки.