RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Двама зрелостници от Езиковата в Пазарджик са с пълни шестици от матурите. Ето и резултатите по училища и предмети

Матура, Пазарджик,

Най – добри резултати на матурите тази година показаха учениците от ЕГ „Бертолт Брехт“, гр. Пазарджик. Сред тях се отличават двама зрелостници, които са получили пълни шестици от матурите. Това са Спасимир Делчев Шишиньов, който се е явил на три матури, с резултат три пълни шестици – по БЕЛ, биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда, както и  Диана Лазарова Кръстева с две шестици на ДЗИ по БЕЛ и английски език.


Резултатите по училища обобщиха от Районното управление на образованието в Пазарджик. Данните сочат, че с най-висок резултат на матурите са зрелостниците от Езиковата гимназия в Пазарджик, следвани от двете велинградски гимназии и гимназията в Панагюрище.Ето и подробните данни:

На зрелостните изпити през май 2017 година се явиха ученици от 38 средни училища в област Пазарджик. ДЗИ по български език и литература положиха 1816 зрелостници (приблизително с 5% повече от предходната учебна година).
Общият успех за областта е Добър 3,96. При сравнение със средния успех за областта през май 2016г. (добър 4,01)  се наблюдава намаляване на успеха с 0,05.  Средният брой точки от ДЗИ по БЕЛ е 46,58 точки. Показаният среден успех е по-нисък от средния за страната. По този показател регион Пазарджик се нарежда на 24 място от 28 региона.
Двама зрелостници от ЕГ „Бертолт Брехт“, гр. Пазарджик получиха оценка Отличен 6,00.  Слабите оценки по ДЗИ- БЕЛ са 15 % от общия брой или общо 278 ученици получиха оценка - Слаб 2. Отличните оценки /5,50-6,00/ са 8 % или общо 154 зрелостници.

Училища с най-висок успех от ДЗИ по български език и литература:

Училища с най-висок успех от ДЗИ по български език и литература:
училищеБр. явили сеСреден успех
ЕГ "Бертолт Брехт", гр. Пазарджик2245,20
СУ "В. Левски", гр. Велинград454,81
СУ "Св.Св.Кирил и Методий", гр. Велинград724,74
СУ "Нешо Бончев", гр. Панагюрище624,71

Училища с най-нисък успех от ДЗИ по български език и литература:
училищеБр. явили сеСреден успех
СУ "Методий Драгинов", с. Драгиново172,83
ПГЛПМ "В. Левски" , гр. Пещера142,72
ПГ "Хр. Смирненски" , гр. Ракитово72,68На втория ДЗИ в област Пазарджик се явиха 1366 зрелостници, като най-много са зрелостниците, положили изпит по биология и здравно образование – 566. Те показаха среден успех 3,96, който е същия като предходната учебна година. Пет зрелостници получиха оценка Отличен /6,00/.
В рамките от 0,12 до 0,85 е спадът в средния успех по учебните предмети философски цикъл (0,09), математика (0,12), немски език (0,15), химия и опазване на околната среда (0,42), френски език (0,59), руски език (0,85). 

В следващата таблица са представени резултатите по учебни предмети:


II ДЗИ по Бр. явили сеСреден успех
Математика674,21
История и цивилизация524,10
Физика и астрономия34,98
География и икономика2733,47
Химия и опазване на околната среда84,99
Философски цикъл533,61
Биология и здравно образование5663,96
Английски език3005,42
Руски език14,07
Немски език555,48
Френски език54,68
Повишение на резултатите се наблюдава по история и цивилизация (0,28), по география и икономика (0,14) и  по английски език (0,86).
Най-добре са се представиха зрелостниците по чужди езици, по химия и опазване на околната среда и по физика и астрономия.  По английски език има 33 зрелостници получили оценка Отличен /6,00/, 20 от които са  от ЕГ „Бертолт Брехт“, гр. Пазарджик. С оглед на коректността при анализите следва да се вземе предвид броят на явилите се зрелостници по всеки предмет.
На ДЗИ по желание – биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда, се явиха по 2 зрелостници, които показаха среден успех съответно  5,74 и 5,65.
На ДЗИ по желание – философски цикъл и по история и цивилизация се явиха по 1 зрелостник. Техните оценки са съответно Отличен /5,89/ и добър /3,53/

За първи път завършващите професионално обучение имаха право да изберат да не се явяват на втора матура, а вместо оценка от нея в дипломата им да се запише средноаритметичната оценка от държавните изпити по професия. 501 зрелостника се възползваха от тази възможност.

 Предстои, училищата да направят обстоен анализ на резултатите от ДЗИ, като отчетат всички фактори, довели до понижаване, запазване или повишаване на успеха от изпитите. Въз основа на изготвените количествени и качествени анализи следва всяко училище да изгради своя стратегия за работа върху подобряване качеството на подготовката на зрелостниците и резултатите от образователно-възпитателния процес, като всеки от учителите направи изводи и с оглед на спецификата на преподавания от него предмет.

 За РУО-Пазарджик предстоящи са разглеждането и анализът на резултатите на всяко училище. Проблемите и срещаните трудности, както и добрите практики при подготовката на учениците за ДЗИ ще бъдат обект на внимание на съвещанията с директорите и учителите от областта  и в хода на работата през учебната година.


Тази страница е видяна: 4229

 Публикувано от: pamedia на Thursday 15 June 2017 - 13:14:04

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Възпитаничката на Езиковата гимназия Ангелина Лазарова – с две пълни шестици на матурите
Родител изнесе резултатите от матурите след 7 клас във всички училища – ето резултатите в региона.
Двама иманяри, работили във Велинградско, са задържани с антични и средновековни предмети
Двама изявени зрелостници на МГ бяха наградени от Инициативен комитет "За нашето талантливо продължение"
Оригинални предмети на участници в Балканските войни ще бъдат представени на изложба във фоайето на Община Пазарджик
Гимназията по икономика в Пазарджик подписа договор по проект за прилагане на ново приложение за виртуална реалност в помощ на обучението по точните предмети
За матурите
Тодор Попов: Социалните услуги на територията на община Пазарджик работят на пълни обороти и в условията на извънредно положение
За външното оценяване и матурите
С 4.01 среден успех на матурата по БЕЛ Пазарджик е на 17-то място. В Езиковата са най-добриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3393 сек., 1.2761 от тях за заявки.