RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Синдикатът на работещите в МВР иска увеличение на заплатите от 1 юли с 15%

Синдикат МВР
Синдикалната федерация на служителите в МВР ( СФСМВР) настоява за незабавно увеличение на основните възнаграждения с минимум 15%, считано от 1 юли 2017 г. В разпространена до медиите позиция от синдиката настояват за "прекратяване на всички експерименти в МВР". В разпространената от тях позиция се казва още:


В последните седмици ставаме свидетели на активно говорене по темата  „сигурност“  през медиите. Изказванията, с които се запознахме не само не съдържаха конкретни цели, които българските политици биха желали да постигнат, но не бяха посочени дори проблемите в сферата на сигурността, чието решаване не търпи отлагане. 

СФСМВР се информира,  че участниците в КСНС са се обединили около необходимостта до края на  2024 г. средствата за отбрана да достигнат до 2% от БВП и въпреки, че са се обединили и около нуждата от още кадри в системата за сигурност и ръст на заплатите на работещите в МВР, никъде не видяхме опровержение на изказването на един конкретен министър за необходимостта от намаляване на бюджета на МВР с 300 млн. лева. Позицията на СФСМВР е, че бюджетът на министерството за 2018 г. не само не трябва да бъде намаляван, а да бъде увеличен сериозно. Крайно необходимо е да бъде актуализиран и  бюджета на МВР за 2017 г.  Като това са само част от спешните мерки, които трябва да се предприемат, за да се гарантира сигурността на българските граждани.  

От синдиката заявяват, че ако увеличението не се случи, "съвсем скоро ще се срещнем с народните представители пред тяхното работно място".

От Синдикалната федерация на служителите в МВР уточняват, че те са  най-голямата синдикална организация  в  МВР, в която  членуват близо 8000 служители  – както работещи по служебно правоотношение, така и държавни служители, лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР на територията на цялата страна. 


Тази страница е видяна: 1121

 Публикувано от: pamedia на Friday 02 June 2017 - 13:51:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметовете ще искат 5-6 млн. лв. за увеличение на заплатите в общинските администрации, не са променяни от 7 години
Общинските съветници на Велинград си гласуваха увеличение на заплатите с над 30%, кметът връща решението
EVN иска увеличение цената на тока от 1 юли с 2,38%
EVN иска увеличение цената на тока от 1 юли с 2,3% за дневната и 3,5% за нощната тарифа
EVN иска увеличение на цената на тока от юни средно със7,9%, за битовите абонати увеличението ще е 9%
Без увеличение на такса смет за 2018 в Пазарджик, с поне 20% за 2019г. и драстично увеличение от 2020 година
Благо Солов: Кметът на общината и общинските съветници могат да си увеличат заплатите, чак когато създадат нужните условия да се увеличат заплатите и на хората
Синдикатът на служителите в затворите решава днес за вида на протестите
113 хиляди са работещите в област Пазарджик
Пробите на работещите в „Спешна помощ“ са отрицателниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7437 сек., 1.6324 от тях за заявки.