RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът: Изключително достойни кандидатури за Почетен гражданин на Пазарджик

Пазарджик

Александър АрнаудовПазарджик

Арх. Георги Сарамбелиев


Пазарджик

Ренета КамбероваНа тържествена церемония бяха гласувани и връчени отличията Почетен гражданин на Пазарджик. Церемонията по традиция предшества Празника на Пазарджик - 21 май - Деня на равноапостолите Константин и Елена. Заседанието беше открито от председателя Хари Харалампиев. В приветствието си към общинските съветници кметът Тодор Попов посочи, че през последните години всички те, независимо от политическите си и други пристрастия, които имат, правят така, че местната общност да се развива добре.

Гости на тържественото заседание бяха проф. Станислав Станилов и Николай Александров от Атака, доскорошният общински съветник и понастоящем депутат от ГЕРБ - Десислава Тодорова, заместник областният управител Йордан Кожухаров, Здравко Христев, бивш председател на ОбС- Пазарджик.
Приветствия поднесоха председателите на представителни групи Таня Димитрова и Найден Шопов, депутатът Станислав Станилов и заместник областният управител Йордан Кожухаров от името на областния управител Стефан Мирев.

Пред съветниците кметът Тодор Попов заяви, че респектиран от номинациите за Почетен гражданин на Пазарджик, които са на изключително достойни хора и посочи, че лично той към предложението на Комисията за избор на Почетен гражданин би искал да бъде добавена и номинацията на олимпийската ни шампионка Ренета Камберова. Макар и толкова млада, Ренета е олимпийски медалист с над 130 индивидуални отличия и 81 медала, извоювани с ансамбъла по художествена гимнастика.  "Това не е награда, това звание "Почетен гражданин" е признание за заслуги", каза още Тодор Попов.

С абсолютно единодушие общинските съветници гласуваха тази година Почетните граждани на Пазарджик да са трима - краеведът Александър Арнаудов, архитектът Георги Сарамбелиев и олимпийската ни медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова. На тримата бяха връчени почетните ленти със знака на Община Пазарджик. С почетни знаци бяха отличени акад. Владимир Овчаров - почетен ректор на Медицински университет - София, и посмъртно - основателят на Ансамбъл "Пазарджик" Александър Начев.

С едноминутно мълчание общинските съветници и гостите на тържественото заседание на Общинския съвет в Пазарджик почетоха паметта на проф. Лъчезар Цоцорков. 
Тази страница е видяна: 1263

 Публикувано от: pamedia на Friday 19 May 2017 - 13:05:04

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Д-р Никола Пенчев и Константин Абаджиев са номинирани за Почетен знак и Почетен гражданин на Пазарджик
Геро Грозев (посмъртно) и кметът Иван Евстатиев бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Стрелча
Комисията за избор на почетен гражданин на Пазарджик се разшири
Борислав Гидиков е новият Почетен гражданин на Пазарджик и общината
Художникът Марин Маринов е номинацията за Почетен гражданин на Пазарджик
Дригентът на Ансамбъл „Пазарджик” Атанас Чолаков – със 70-годишен юбилей и номинация за почетен гражданин
Утре избират комисия за номиниране на кандидати за „Почетен гражданин на град Пазарджик и общината”
Д-р К. Тренчев - почетен гражданин на Белово
Виолета Бехчийска е четвъртата номинация за почетен гражданин
Във Велинград искат 10 000 подписа за номинация «Почетен гражданин»Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7402 сек., 1.6379 от тях за заявки.