RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Награди за медицинските сестри по повод професионалния им празник

Пазарджик

Предпразнично днес - ден преди Международния ден на сестринството - 12 май, Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи връчи традиционните си годишни награди. На тържеството в Стъклена зала на Община Пазарджик председателят на Регионалната колегия Галина Цинигарова отправи своя поздрав към своите колеги. "На 12 май почитаме всички, които са се посветили на професията на здравните грижи за хората, почитаме Флоранс Найтингейл, основателката на съвременното сестринство.

Медицински сестри, акушерки, лаборанти, фелдшери, рехабилитароти - всички, които помагаме на хората да възстановят физическото си и душевно здраве, се опитваме да бъдем още по-добри в професията си, защото качеството на нашата работа засяга пациентите. Нашата мисия е с милосърдие, висок професионализъм и с отговорност да бъдем сигурната и устойчива опора за всеки човек в нужда от помощ за здравето", заяви Галина Цинигарова. В словото си тя посочи, че именно на фона на високите отговорности на медицинските сестри съсловието им не трябва да продължава да допуска държавата и нейните институции да не  забелязват и да подминават техните нужди и проблеми. Галина Цинигарова посочи с готини повтаряни техни искания:  за достойно заплащане на труда, за устойчиво професионално развитие и за съобразяване с авторитета на съсловието, за нормативни промени за утвърждаване на стандарти по здрави грижи, за подобряване на възможностите за специализация и продължаващо обучение, утвърждаване на сертифицираното и диференцираното заплащане.

Официални гости на тържеството бяха секретарят на Областна администрация Светлан Карталов, омбудсмана Георги Шопов, представители на РЗОК, на РЗИ, на Регионалната колегия на БЛС, на централното ръководство на съсловната организация на професионалистите по здравни грижи.

Наградите връчи кметът на Община Пазарджик Тодор Попов. "Когато човек е здрав, има милиони желания, но когато е болен има само едно - да оздравее, а вие сте хората, които правите това възможно. Когато човек се сблъсква с такъв проблем, оценява колко смислен, нужен и обществено значим е вашият труд", заяви Тодор Попов. Кметът благодари, че медицинските сестри са избрали именно той да връчи наградите им.

В категория Редова медицинска сестра беше отличена мед. сестра Диана Шаркова от "МБАЛ Пазарджик". В категория Медицински лаборант наградата получи Пепа Велкова от "МБАЛ Пазарджик". Като Старша медицинска сестра беше отличена Пепа Герова от МБАЛ "Хигия", а наградата за Ръководител Здравни грижи получи главна медицинска сестра Ваня Методиева - МБАЛ "Пазарджик". Тя приветства колегите си, като им припомни колко важна и отговорна е тяхната професия. Тя поднесе като подарък на своите колеги клетвата, написана от  Флоранс Найтингейл. "Ние, като нейни последователи, трябва да бъдем горди от труда, който вършим и от професията, която сме избрали, да направим каквото е възможно да върнем радостта в нечий живот, да подкрепим болния, когато има най-голяма нужда от внимание и грижи - това е същността на избраната от нас професия", заяви Ваня Методиева. За изявени професионални качества с грамоти от УС на БАПЗГ бяха отличени още медицинските сестри Босилка Черварова, Емилия Чиширова, Елена Кръстева, ст.мед.сестра Мария Джамбазова и ст.мед.сестра Парашкева Димитрова. 

Пазарджик,

В категория Редова медицинска сестра беше отличена мед. сестра Диана Шаркова от "МБАЛ Пазарджик"

Пазарджик

В категория Медицински лаборант наградата получи Пепа Велкова от "МБАЛ Пазарджик"

Пазарджик

Като Старша медицинска сестра беше отличена Пепа Герова от МБАЛ "Хигия"

Пазарджик

 Наградата за Ръководител Здравни грижи получи главна медицинска сестра Ваня Методиева - МБАЛ "Пазарджик"


Тази страница е видяна: 3520

 Публикувано от: pamedia на Thursday 11 May 2017 - 18:46:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Награди за строители от региона по повод професионалния им празник
Медицински сестри от Пазарджик ще се включат в националния протест, на професионалния си празник
Поздравителен адрес до библиотекарите по повод професионалния им празник
Поздравление от Камара на строителите - Пазарджик по повод професионалния празник на строителя
Кметът Тодор Попов поздрави пазарджишките лекари по повод професионалния им празник
Поздрав от комисар Ивайло Тишев по повод Професионалния празник на българската полиция
Поздравителен адрес от КСБ ОП-Пазарджик по повод професионалния празник на българските строители - Димитровден
Поздравителен адрес от народния представител Бойка Маринска до учителите по повод професионалния им празник
Точно час продължи блокадата на медицинските сестри в Пазарджик
Медицинските сестри искат от министъра на здравеопазването яснота по бюджетната рамка 2020Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4589 сек., 1.3453 от тях за заявки.