Новина: Награди за медицинските сестри по повод професионалния им празник
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
Thursday 11 May 2017 - 18:46:07


Пазарджик

Предпразнично днес - ден преди Международния ден на сестринството - 12 май, Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи връчи традиционните си годишни награди. На тържеството в Стъклена зала на Община Пазарджик председателят на Регионалната колегия Галина Цинигарова отправи своя поздрав към своите колеги. "На 12 май почитаме всички, които са се посветили на професията на здравните грижи за хората, почитаме Флоранс Найтингейл, основателката на съвременното сестринство.Медицински сестри, акушерки, лаборанти, фелдшери, рехабилитароти - всички, които помагаме на хората да възстановят физическото си и душевно здраве, се опитваме да бъдем още по-добри в професията си, защото качеството на нашата работа засяга пациентите. Нашата мисия е с милосърдие, висок професионализъм и с отговорност да бъдем сигурната и устойчива опора за всеки човек в нужда от помощ за здравето", заяви Галина Цинигарова. В словото си тя посочи, че именно на фона на високите отговорности на медицинските сестри съсловието им не трябва да продължава да допуска държавата и нейните институции да не  забелязват и да подминават техните нужди и проблеми. Галина Цинигарова посочи с готини повтаряни техни искания:  за достойно заплащане на труда, за устойчиво професионално развитие и за съобразяване с авторитета на съсловието, за нормативни промени за утвърждаване на стандарти по здрави грижи, за подобряване на възможностите за специализация и продължаващо обучение, утвърждаване на сертифицираното и диференцираното заплащане.

Официални гости на тържеството бяха секретарят на Областна администрация Светлан Карталов, омбудсмана Георги Шопов, представители на РЗОК, на РЗИ, на Регионалната колегия на БЛС, на централното ръководство на съсловната организация на професионалистите по здравни грижи.

Наградите връчи кметът на Община Пазарджик Тодор Попов. "Когато човек е здрав, има милиони желания, но когато е болен има само едно - да оздравее, а вие сте хората, които правите това възможно. Когато човек се сблъсква с такъв проблем, оценява колко смислен, нужен и обществено значим е вашият труд", заяви Тодор Попов. Кметът благодари, че медицинските сестри са избрали именно той да връчи наградите им.

В категория Редова медицинска сестра беше отличена мед. сестра Диана Шаркова от "МБАЛ Пазарджик". В категория Медицински лаборант наградата получи Пепа Велкова от "МБАЛ Пазарджик". Като Старша медицинска сестра беше отличена Пепа Герова от МБАЛ "Хигия", а наградата за Ръководител Здравни грижи получи главна медицинска сестра Ваня Методиева - МБАЛ "Пазарджик". Тя приветства колегите си, като им припомни колко важна и отговорна е тяхната професия. Тя поднесе като подарък на своите колеги клетвата, написана от  Флоранс Найтингейл. "Ние, като нейни последователи, трябва да бъдем горди от труда, който вършим и от професията, която сме избрали, да направим каквото е възможно да върнем радостта в нечий живот, да подкрепим болния, когато има най-голяма нужда от внимание и грижи - това е същността на избраната от нас професия", заяви Ваня Методиева. За изявени професионални качества с грамоти от УС на БАПЗГ бяха отличени още медицинските сестри Босилка Черварова, Емилия Чиширова, Елена Кръстева, ст.мед.сестра Мария Джамбазова и ст.мед.сестра Парашкева Димитрова. 

Пазарджик,

В категория Редова медицинска сестра беше отличена мед. сестра Диана Шаркова от "МБАЛ Пазарджик"

Пазарджик

В категория Медицински лаборант наградата получи Пепа Велкова от "МБАЛ Пазарджик"

Пазарджик

Като Старша медицинска сестра беше отличена Пепа Герова от МБАЛ "Хигия"

Пазарджик

 Наградата за Ръководител Здравни грижи получи главна медицинска сестра Ваня Методиева - МБАЛ "Пазарджик"Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.13950 )


Време за изпълнение: 0.0927 сек., 0.0152 от тях за заявки.