RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Премиера на книгата за Йосиф Цанков "Непознатият Йожи - принцът на любовта”

josi_tsancov.jpgБиографичната книга за Йосиф Цанков  “Непознатият Йожи или принцът на любовта”  ще бъде представена в Пазарджик на 16 февруари 2012 г., четвъртък, от 17:00 часа в малък салон на концертна зала "Маестро Г. Атанасов". Книгата е събрана и създадена 
от журналистката Валерия Велева със съдействието на дъщерята на Йосиф Цанков - Анастасия Цанкова и издадена от издателство “Жанет 45”. Редактор на книгата е Виктор Самуилов, оформена е от художника Христо Гочев.  


valeria_veleva.jpgЕто какво разказва авторът Валерия Велева за книгата и за началото на работата си върху биографичната творба:   " – Искам да напишете с много любов книга за моя баща – ми каза преди година и половина Анастасия Цанкова, дъщерята на майстора на шлагера у нас, големия Йосиф Цанков. Вероятно учуденият ми поглед я стъписа, защото след миг тя изригна: – Ще Ви предоставя целия му архив. Баща ми живееше за любов, пишеше песни за любов и страдаше за любов. Беше огромен талант и голям самотник. Беше истински бохем. Затова искам книгата за него да бъде написана с любов. Сама не усетих как казах: – Добре. Зарових се в архиви, проведох десетки разговори с малцината живи негови съвременници, прелиствах пожълтели страници със снимки, клавири и... отчаяни любовни писма. Отвсякъде извираха мелодии, танга, шлагери. Десетки, стотици песни, с които израснаха няколко поколения българи. Така се роди тази книга – за мъките на твореца, за заблудите на мъжа, за неспирното тичане след жените, за вечното разочарование, за самотното бохемство и измамната слава. За живота на един бог на песента и принц на любовта." 


Тази страница е видяна: 1794

 Публикувано от: pamedia на Saturday 11 February 2012 - 20:41:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Покана за премиерата на книгата на Надежда Бонева "Непознатият Константин Величков"
Книгата на Надежда Бонева "Непознатият Константин Величков" ще бъде представена в библиотеката в Пазарджик
Книгата „Камино: Пътят на завръщането” и Тихомир Иванов - с премиера в Пазарджик на 26 септември
Радиожурналистът Петър Пунчев - с премиера на книгата си "Вие сте тук" в Пазарджик
Премиера на книгата "Земеделието в Пазарджишко от древността до наши дни" на Костадин Демерджиев
"С любовта шега не бива" - новата премиера на ДКТ "К. Величков"
Евродепутатът Мария Габриел организира Европейската седмица на пчелите и опрашването, по нейна покана специален гост ще е принцът на Монако
Г-Н КМЕТА ГЕОРГИ ЦАНКОВ ПРИНУДИ СВОИТЕ СЪСЕЛЯНИ ДА ТЪРСЯТ АЛТЕРНАТИВНИ РЕШЕНИЯ С ОСВЕТЛЕНИЕТО ПО УЛИЦИТЕ НА СЕЛОТО!ПРИНУЖДАВАТ СЕ ДА СЕ СНАБДЯВАТ С ЧЕЛНИЦИ!!!!
Централният минерален плаж във Велинград ще носи името на Йосиф Шнитер
Годишен обзор на Министерство на любовтаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4638 сек., 1.4058 от тях за заявки.