RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Евродепутатът Мария Габриел организира Европейската седмица на пчелите и опрашването, по нейна покана специален гост ще е принцът на Монако

Седмица на пчелите, Брюксел, От 13 до 15 юни в Брюксел ще се проведе Европейската седмица на пчелите и опрашването, която и тази година е организирана от зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европарламента и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел. Тя е председател и на Работната група по пчеларство, създадена в Европейския парламент именно по нейна идея.


Специално участие в международната конференция под мотото „Пчелите се грижат за европейците. Европейците грижат ли се за пчелите?“  ще вземат принцът на Монако Албер II, чиято фондация води активна борба за защита на дивите пчели, и европейският комисар по земеделие Фил Хоган. Сред останалите участници са високопоставени представители на европейските институции, пчелари и земеделски производители от цяла Европа (вкл. силно присъствие на български пчелари), учени, представители на бизнеса и неправителствения сектор. Конференцията ще насочи вниманието към пропуските в европейските политики с цел да се предложат конкретни инструменти за защита на пчелите и опрашителите.

В рамките на Европейската седмица на пчелите и опрашването, за втора поредна година Мария Габриел организира и Европейски форум на пчеларите. Той ще предостави възможност на пчелари от цяла Европа да обменят информация за състоянието на сектора в отделните държави-членки и да разгледат предложението за установяване на модели за сътрудничество със земеделските стопани, представителите на отговорните европейски и национални институции, промишлеността и научните работници.

Атрактивна част от тематичната седмица е изграждането на Селище на пчелата пред сградата на Европейския парламент. То ще предложи интересни занимания за запознаване с приноса на пчелите за опазване на биологичното разнообразие и ще привлече вниманието към предизвикателствата, пред които е изправен пчеларският сектор.
Тази страница е видяна: 858

 Публикувано от: pamedia на Saturday 11 June 2016 - 11:28:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Мария Габриел, ГЕРБ: Европейска комисия уверява, че е приела мерки за здравето на пчелите във връзка с пестицидите
Евродепутатът Мария Габриел и Столична библиотека стартират национална кампания „Читател на годината”
Евродепутатът Мария Габриел обявяви ученически конкурс на темa „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи”
Благотворителен концерт за Веселина Георгиева организира нейна приятелка
Младшите посланици на ЕП от област Пазарджик разговаряха с Мария Габриел за предизвикателствата пред образованието
Кметът Тодор Попов – специален гост в комбиниран час на образование в електронна среда на учениците от СУ „Георги Брегов“
Кметът Тодор Попов – специален гост в комбиниран час на образование в електронна среда на учениците от СУ „Георги Брегов“
Мария Габриел обявява национален ученически конкурс на тема „10 години България в ЕС: резултати и предизвикателства”
Вълнуваща покана за класния ръководител да е гост на бала
Еврокомисарят Мария Габриел и кметът на Пазарджик Тодор Попов откриха национална конференция на училищата посланици на Европейския парламент в БългарияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6353 сек., 1.5509 от тях за заявки.