RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Шест дела за над 1 милион лева срещу Община Ракитово е завел частен съдебен изпълнител

Срещу Община Ракитово са заведени шест изпълнителни дела на обща стойност 1 168 550лв. Общината е била уведомена чрез съобщение от Частен съдебен изпълнител В. Апостолов.
По нито едно от делата обаче  не е получила Покана за доброволно изпълнение, което е абсолютно задължително съгласно разпоредбите на Гражданско - процесуалния кодекс, реагира кметът Костадин Холянов. Направена е справка при Частния съдебен изпълнител и в деловодството на Районен съд Пловдив и е установено, че там има подписани от Общината покани за доброволно изпълнение. Такива документи нито са постъпвали, нито са заведени в деловодство, а още по-малко са подписвани от служители на Общината, заявиха от местната администрация.

По тази причина ще бъдат назначени графични и графологични експертизи за установяване фалшифициране на връчването, вследствие на което Общината е пропуснала срока за възражение и срещу нея започва принудително изпълнение чрез налагане на запори върху сметките на Общината и теглене на наличните и постъпващи в тях парични средства.
Причината за образуването на изпълнителните дела са издадени от Районен съд- Пловдив шест броя заповеди за незабавно изпълнение и изпълнителни листове на основание Запис на заповеди, издадени от Управителя на „Киссик Консулт” ЕООД в полза на две дружества „Абнер Комюникейшън” ЕООД и „Омега Гранд” ЕООД, които бившият кмет на община Ракитово Емилия Еленкова е подписала като авалист.
Това реално означава, че бившата кметица е задължила едностранно Общината да плати сумите по записите на заповед наред с издателя на записа на заповед („Киссик Консулт” ЕООД), без изобщо да има договорни отношения с цитираните дружества и без да е получила разрешение на Общински съвет. С действията си г-жа Еленкова е превишила правомощията си, тъй като поемането на такива задължения е от компетентността на Общински съвет, обясниха от общината.
Председателят на Общински съвет Ракитово – Нина Димова,  потвърди, че не съществува решение за авалиране на Запис на заповеди, т.е. за гарантиране на чужди задължения.
Незабавно след установяването на тези факти е сигнализирана Прокуратурата и са образувани досъдебни производства за документална измама и злоупотреба с власт.
По делата в РС Пловдив са подадени необходимите възражения. По две от тях сСъдът се е произнесъл за спиране на предварителното изпълнение.
Фирмата Киссик Консулт” ЕООД е добре позната на Община Ракитово. През 2016 година  Общината спечели няколко дела срещу нея в Международния арбитражен съд при Сдружение “Алианс за правно взаимодействие“ за сключени фиктивни договори с предмет „Реконструкция и основен ремонт на водопроводната, канализационната, електрическата и отоплителната инсталация на сградата на Градската баня в град Ракитово” и „Реконструкция и основен ремонт на сградата на Градската баня в град Ракитово”. Фирмата тогава е  представила подправени договори без подписи на главния счетоводител оформени с фалшиви печати и щемпели.Тази страница е видяна: 755

 Публикувано от: pamedia на Friday 28 April 2017 - 13:28:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пещерци са натрупали неплатени данъци от над 1 милион лева. Общината праща писма, след което – съдебен изпълнител
Изгорелият офис е на частен съдебен изпълнител Мария Ангелова
Община Пазарджик дава на съдебен изпълнител длъжниците
Съдебен изпълнител продава 1 400 декара общинска земя заради дълг на Община Септември, банковите й сметки са блокирани
С над 1 милион лева са ремонтирани училищата и детските градини в Община Пазарджик
Над 1 милион и 800 хиляди лева недобори е събрала община Пазарджик от началото на годината
Община Стрелча започва реализацията на три проекта за близо 1 милион и 200 хиляди лева
Повече от половин милион лева - за ремонти в училищата и детските градини на Община Пазарджик
Съдът отсвири депутата Димитър Димитров по 17 дела за обезщетение срещу Община Пазарджик
600 кутии с цигари без бандерол са иззети от частен дом в РакитовоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6235 сек., 1.5232 от тях за заявки.