RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
На този етап само във Велинградско уранът е над нормата, констатираха на работна среща при областния управител

ПазарджикКметове и представители на общини, управители на ВиК дружества, ръководителите на РЗИ, РИОСВ, МВР и Окръжна прокуратура Пазарджик присъстваха на свиканата от областния управител Златко Митрев работна среща. Тя бе свикана във връзка с констатираните завишени стойности на естествен уран в питейната вода от водоизточници на територията на Община Велинград и наложените ограничения на водоползването.

По искане на областния управител, в срок до 24.04.2017г. „ВиК в ликвидация” ЕООД Пазарджик и общинските ВиК оператори в Пещера, Панагюрище, Белово, Брацигово, Ракитово, Батак и Стрелча, предоставиха анализи от мониторингови изследвания на питейната вода по радиологични показатели. Пробите са вземани от различни водоизточници, извършвани са в лицензирани лаборатории, посочените стойности са в допустимите норми.
На този етап, Велинград е захранен изцяло с питейна вода от Пречиствателна станция за питейни води /ПСПВ/, която е без отклонение по радиологични показатели, след изключване на водоподаването от каптажи „Клептуза” и „Легоринец”. Ограничено остава и ползването на водата за питейни нужди в селата Света Петка, Юндола, Грашево, Пашово и Мечо Корито. Създадена е необходимата организация за доставка на бутилирана натурална минерална вода, която се раздава на домакинствата по списък.

ПазарджикПроверките от страна на РЗИ Пазарджик по изпълнение на предписаните мероприятия продължават.  Взети са нови проби в засегнатите райони, очакват се резултати от лабораторния анализ на водите от лабораторията на Националния център по радиобиология и радиационна защита.


Тази страница е видяна: 865

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 25 April 2017 - 17:47:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Няма уран във водите на Велинградско, показват предварителните резултати от пробите. Само в един каптаж нормата е надвишена с 0,002 мг/л
На среща при областния управител обсъдиха мерките за опазване на пчелните семейства
Турският консул покани областния управител и бизнеса на среща в Пловдив
За сбиването на стадиона в Пазарджик засега е задържан само един, на работна среща са набелязани превантивни мерки
Три сигнала за нерегламентирано пръскане със самолети са подадени в „Растителна защита” за година, стана ясно на среща при областния управител
И окончателните резултати потвърждават уран под нормата във водите на Велинградско с изключение на каптаж-извор “Легоринец”
Ще разпитват Рачев в София, две са обвиненията срещу него на този етап
Комисар Ангел Дудов връчи наградите от областния етап на конкурса „Пожарникар на годината за 2019”
Двама пулмолози са допуснати до втория етап от конкурса за управител на СБАЛПФЗ (тубдиспансера)
В Пазарджик ще се проведе работна среща по проблемите на трафика на хораТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5031 сек., 1.4055 от тях за заявки.