RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Позиция на ГЕРБ Пазарджик: "БСП с пет лъжи за социалната политика"

От регионалната структура на ГЕРБ в Пазарджик разпространиха своя позиция относно заявени тези от БСП, в която се казва:

"БСП заяви, че в България  8 млн. българи са под и на прага на бедността. Ако БСП мисли да раздава пари на хората, за да са над прага на бедността, ще фалира държавата. Борбата с безработицата е важна, а в момента безработицата в България е на най-ниските си нива за последните 8 години – тя е на нива от 8%. През миналата година работа са започнали над 210 000 души. От тази година въведохме и още една мярка за безработните – държавата ще им плаща част от разходите в продължение на една година, ако си намерят работа на повече от 50 км от там, където живеят. За хората с най-ниски заплати  също са предвидени съответните мерки. От   1 януари 2017 г. минималната заплата се увеличава на 460 лв. – с 40 лв. повече спрямо 2016 г. В сравнение 2011 г. ръстът е със 70%. Тогава размерът й е бил 270 лв. Ако приемем, че хората под прага на бедността са предимно пенсионери, то става въпрос за около 1,2 млн души -  толкова получиха Коледна добавка по критерия, че са под прага на бедност. За мярката на БСП ще са нужни над 1,6 млрд лв. годишно. (колкото трябваха, за да се реализира предложението на ПФ за 300 лв. минимална пенсия). Втората лъжа на  БСП- Столетницата обещава да  преизчисли пенсиите и това ще доведе до поне 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии. Тази мярка на БСП ще струва над 1,5 млрд.лв. годишно. В момента дефицитът в НОИ е 4,4 млрд. лв. С тяхното предложение ще се увеличи с 30%Подобно увеличение на пенсиите, което предлага БСП трябва да е за сметка на много по-високи данъци и осигуровки, ако не искат да срутят пенсионната система. Но това разбира се не се казва. ГЕРБ гарантира, че от 1 юли 2017 г. всички пенсии ще се увеличат с 2,4%. Освен това за всяка Коледа и Великден сме подпомагали и хората с най-ниски пенсии – над 250 млн. лв. струва това на държавата. Вдигаме пенсиите, но и намаляваме дефицита в системата. А това гарантира стабилност. В сравнение с 2013 г. средната пенсия е нараснала с 16%. БСП обещава още ,че  ще дава по 50 лв. за всяко дете на работещ родител. Това е типично по социалистически. Защо трябва да е на всеки му по равно, къде е истинския социален модел, държавата трябва да се съобрази с конкретните нужди на хората.
По-справедливо е хората, които работят, да имат по високи доходи и тези 50 лева да се инвестират в качествено образование.Друга от лъжите на БСП е, че са замразени помощите за хора с увреждания. Истината е ,че за първи път от тази година ГЕРБ въведе диверсификация на помощите за децата с увреждания , като децата с увреждания ще получават по 930 лв. месечно.
 
Тази страница е видяна: 820

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 24 January 2017 - 10:24:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще посети утре Пазарджик
ГЕРБ ще насочи усилията си в социалната сфера
Позиция на ГЕРБ-Пазарджик: Лъжите на Корнелия Нинова за усвояването на еврофондовете я превърнаха в госпожа Лъжа
Позиция на общинските съветници от ГЕРБ: По наше настояване е осигурен ремонт на три улици
Настояваме кохезионната политика да е дългосрочна инвестиционна политика, заяви кметът на Пещера Николай Зайчев в Брюксел
На 1 март е първата за годината премиера на театъра в Пазарджик – „Истински лъжи“
Гинче Караминова, втора от листата на ГЕРБ, обеща пред обитателите на Дома за стари хора в Главиница партията да провежда политика близо до хората от третата възраст.
Д е к е м в р и - Гордост, лъжи и предразсъдъци
В „Човеколюбие” отбелязаха 60-годишен юбилей на потребител на социалната услуга
Кметът на Стрелча договори удължаване на срока на дейността на социалната трапезарияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4768 сек., 1.4246 от тях за заявки.