RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Догодина започва изнесено обучение на медсестри и акушерки в Пазарджик

Гинче Караминова, Стефан Мирев, Като изнесено обучение в Пазарджик  ще функционира първоначално бъдещият филиал на Медицинския университет - Пловдив, а в последствие ще заработи и като филиал за подготовка на медицински сестри, акушерки и специалисти по здравни грижи. Това съобщи на пресконференция днес областният управител на Пазарджик Гинче Караминова.
Тя припомни извървявания до момента път към реализацията на проекта от решението на  Министерски съвет №840 от 7-ми октомври 2016 г., с което беше отнето правото на управление на имота поради отпаднала нужда от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” и предоставено на Областния управител на Пазарджик, впоследствие беше подписан  Меморандум за сътрудничество с  Медицински университет Пловдив. През ноември 25016 имотът мина за управление към Областния управител на Пазарджик, а впоследствие по предложение на г-жа Караминова е предоставен на Пловдивския медицински университет за изнесено обучение по  специалисти, за каквито има голям недостиг в здравната система не само в нашия регион, а и в страната като цяло.
Областният управител Гинче Караминова съобщи, че на 13 декември е провела работна среща с управители на болници в областта. На срещата са били  дискутирани възможностите за осигуряване на финансова подкрепа от страна на здравните заведения за предстоящия ремонт на съществуващата база. Гинче Караминова очаква местния бизнес също да подпомогне реновирането на базата.
В началото на 2017г. ще бъде проведена нова среща с участието и на ръководството на Медицински университет Пловдив.
Основната цел на всички участници в този процес е през следващата студентска година да пригодим учебната база и общежитието за обучение на първите студенти, съобщи още Гинче Караминова. Изнесеното обучение ще бъде по професионално направление “Здравни грижи” по специалностите “Медицинска сестра” и “Акушерка” (образователно-квалификационна степен “бакалавър”) общо 40 студенти и специалност “Рехабилитатор” (образователно-квалификационна степен “професионален бакалавър”). – 20 студенти.
Пред ръководството на Медицинския университет Гинче Караминова е настояла към бъдещия филиал да бъде създаден Съвет на настоятелите, в който ще бъдат включени дарители на висшето училище, личности с активна обществена позиция, представители на работодатели, на съсловни, браншови и професионални организации от област Пазарджик, представители на студентския съвет. 


Тази страница е видяна: 1646

 Публикувано от: pamedia на Monday 19 December 2016 - 12:54:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Т. Попов: Искаме Пазарджик да стане център на изнесено обучение към Пловдивския медицински университет
По искане на кмета Попов Пазарджик става център за изнесено обучение на медицински сестри и лаборанти, обяви премиерът Борисов
Акушерки консултираха майките на най-майчинското място в Пазарджик
Валентина Кайтазова: Учебната година започва присъствено и с готовност за преминаване към дистанционно обучение
От утре в Пазарджик учениците от 6 до 12 клас преминават на онлайн обучение, в другите общини се възстановява присъственото обучение
РЗИ Пазарджик съобщава за новите случаи на COVID-19 - общо 93, сред които четирима учители, един ученик, лекар и две медсестри
Започва пореден прием на документи за допълнителна квалификация и обучение по схема "Аз мога повече"
Акушерки ще консултират майки на Тортата
Двама зъболекари, 5 медсестри, санитар и ученик – сред новите 94 с ковид
Наши акушерки поискаха законодателни промениТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7638 сек., 1.6651 от тях за заявки.