RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Енергийният министър връчи на „Биовет“ едно от първите удостоверения за намаляване на тежестта за бизнеса от разходите за енергия от възобновяеми източници

Гинче Караминова, От днес започна изплащането на помощта за предприятията в България във връзка с Наредбата за намаляване на тежестта за бизнеса от разходите за енергия от възобновяеми източници, съобщиха от министерство на енергетиката. Енергийният министър Теменужка Петкова връчи днес две уведомления за  предоставянето на помощ на две предприятия  във връзка с намаляването на разходите за електроенергия.
Освен КЦК 2000– Пловдив, сред подпомогнатите предприятия е и "Биовет" АД, Пещера. За потребената енергия двете предприятия получават по 8 млн. лв. Сумата подлежи на възстановяване от обществения доставчик – "Национална електрическа компания" ЕАД. На церемонията в „Биовет” АД присъстваха областният управител Гинче Караминова, кметът на община Пещера Николай Зайчев, изпълнителният директор на „Биовет” АД Ангел Желязков.
Министър Петкова припомни, че още с първите промени в Закона за енергетиката от месец март 2015 г. бяха приети насоките на Европейския съюз и бе разработена Наредба за намаляване на тежестта за бизнеса от разходите за възобновяема енергия. Наредбата бе нотифицирана от Европейската комисия, считано от септември 2015 г. До края на срока за подаване на документи от предприятията, в Министерството на енергетиката са постъпили 148 заявления. Те са обработени, заедно с придружаващите ги документи. От предприятията е поискана допълнителна информация. Предвижда се общо на предприятията да се изплатят 97 млн. лв. за регулаторния период от 1-ви август 2015 г. до 30-ти юни 2016 г.
По думите на енергийния министър с предоставянето на помощта, българското правителство гарантира благоприятна среда за развитие на бизнеса. С намаляването на разходите за енергия, предприятията у нас ще подобрят конкурентоспособността си на местните и на чуждестранните пазари, каза още Петкова.


Тази страница е видяна: 1188

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 09 November 2016 - 22:56:28

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ръководство за възобновяеми енергийни източници ще бъде представено пред ученици и учители в Пазарджик по съвместен проект с Македония
Кметът на Пещера Йордан Младенов връчи удостоверения на 47 семейства, които ще ползват услугата „Детска кухня”
Министър Томислав Дончев ще обсъжда европроекти с представители на бизнеса в Пазарджик
Тодор Попов връчи първите „културни чекове“ на зрелостниците отличници
Министър Кунева идва в Пазарджик да обсъжда с бизнеса повишаване качеството на професионалното образование
Министър Мл. Маринов връчи плакет за заслуги на кмета на Пазарджик Тодор Попов
Социалният министър: Не е справедливо едно поколение да носи толкова тежести при пенсионирането си. Нужна е корекция.
/Видео/ Тодор Попов връчи грамоти на първите 4 сдружения на етажна собственост, подали заявления за енергийна ефективност
Министър Терзиева: Като ходя по регионите, като едно време - попочистят малко, поизрежат храсти /видео/
Д-р Фани Петрова: Не само че няма починал медик след ваксинация, но няма и със сериозни постваксинални реакции. На едно от първите места сме по брой ваксинацииТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6682 сек., 1.5594 от тях за заявки.