RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Бойка Маринска: Само 11 общини имат омбудсмани. Внасяме общи правила за работата им


ПазарджикИнституцията на местния обществен посредник е въведена още през 2003 година, но до момента има само 11 общини от общо 265 в страната, в които има такъв. С предложените промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация от Реформаторския блок въвеждаме правила за местните омбудсмани.


Институцията на местния обществен посредник е въведена още през 2003 година, но до момента има само 11 общини от общо 265 в страната, в които има такъв. С предложените промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация от Реформаторския блок въвеждаме правила за местните омбудсмани.

Това обяви Бойка Маринска, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и председател на комисията по взаимодействие с НПО и жалбите на гражданите. Предложенията за изменение и допълнение на ЗМСМА са изготвени от Бойка Маринска и са внесени с подписите на народни представители от няколко парламентарни групи в последния работен ден на парламента.

 Стремежът ни е да създадем възможност за засилване на сътрудничеството между институциите на местно ниво, където проблемите могат да бъдат решени по-бързо и ефективно, каза Маринска.

Основна цел на промените е и уеднаквяване на правилата за избор, продължителност на мандата, освобождаване от длъжност,  правомощия и ред за отчетност на обществения посредник чрез превръщането му в задължителен орган за общините с население над 20 000 души, поясни измененията в ЗМСМА Маринска. За по-малките общини, на които вменяването на задължение за избор на обществен посредник би създало финансови затруднения, остава правото по собствена преценка да изберат такъв, като ще могат да се сдружават  с други по-малки общини, допълни тя.

Изричното регламентиране на правомощията на обществения посредник ще доведе до по-голяма сигурност за гражданите, за които ще бъде ясно към кого и за какъв вид съдействие могат да се обръщат, категорична бе Маринска. Тази страница е видяна: 558

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 02 August 2016 - 18:35:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска иска въвеждане на правила в МОН за експертите, работещи с европейски проекти
Бойка Маринска: Най-добрата социална политика е хората да имат работа
Депутатът Бойка Маринска: Ще имаме приемни дни във всички общини в Пазарджишка област
Бойка Маринска: Одобрените изменения в ЗДОИ имат за цел да се улесни достъпа на гражданите до документите на администрацията на всички нива
Бойка Маринска:Нека обявим 24 май за ден, когато се пише само на кирилица от българите в интернет
Бойка Маринска: „Съединението прави силата, а само силните заслужават успеха и могат да го постигнат!”
Бойка Маринска: Листата на Реформаторски блок-Глас народен е само от хора от региона, специалисти в различни сфери на дейност
Със среща с кметовете на общини ще започне работата си новият областен управител
В НАП вече имат не само ПОС терминали на гишетата, а и виртуален ПОС терминал
Изборите за кмет на Бошуля са тази неделя, само ГЕРБ и БСП имат кандидатиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6966 сек., 1.5863 от тях за заявки.