RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За пръв път Пазарджик ще има Наредба за гробищните паркове и погребенията

grobi6te.jpgКъм настоящия момент на територията на Община Пазарджик няма утвърдена и действаща наредба за гробищните паркове и погребално обредната дейност. 

В Наредба на Министерството на здравеопазването  е предписано, че е необходимо да се рагламентират основните изисквания за управлението, реда и дейността на гробищните паркове на територията на общината, ползването и поддържането на гробните места,  както и свързаните с тези дейности услуги.
Приемането на Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната  дейност на територията на община Пазарджик ще улесни управлението на Гробищния парк, който към 30 юни 2016г. е 230 дка, разпределен в 94 парцела, с 21458 гробни места. Чрез регламентиране на изискванията за управление в  гробищния парк, както и  ежедневното актуализиране на информационния масив ще доведат до изясняване статута на конкретните гробните места, пише в мотивите за приемането на наредбата.
Ще се регламентира възможността да бъдат предоставени за повторно погребване гробни места, които са   непотърсени, необлагородени,  запустяли, за които  никой не полага грижи и остават неплатени повече от 20г. Това е необходимо, за да  се ограничи непрекъснатото отчуждаване на земя за разширяване на гробищата и  правените в тази връзка разходи.
Чрез приемане на Наредбата ще се  регламентират реда и начина за гробоползване след изтичане на санитарния период; за благоустрояването на гробните места и от кои лица може да се  извършва.
С приемането на наредбата ще се  гарантира още опазване на инфраструктурата, като се предвидят  задължения по отношение на извършващите ограждане да възстановяват за своя сметка нанесените щети по алеите и по съседните гробове; ще се преустанови преминаването на МПС и каруци, без връзка с Гробищния парк, които разбиват алеите, ползват неправомерно вода, косят трева и нарушават реда в гробищния парк.
Проектът за наредба за гробищните паркове е внесен за обсъждане в ОбС - Пазарджик.Тази страница е видяна: 608

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 13 July 2016 - 13:28:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Промени в Наредбата за гробищните паркове
2670 деца за пръв път прекрачват училищния праг в област Пазарджик
Комисия ще изготвя наредба за паметниците в община Пазарджик
34 проекта за паркове, градинки и зони за отдих ще се реализират в областта в рамките на кампанията „За чиста околна среда“
Модел яхт клуб Пазарджик обяви своите 10. Пръв е световният шампион Димитър Марков
Изцяло нова наредба за организация на движението в община Пазарджик
Държавен архив - Пазарджик публикува за пръв път документи за Задушницата в църквата в Батак през 1911 г.
Изменение на Наредба регламентира нови условия за паркиране и местодомуване в Пазарджик
Наредба за зелената система в Пазарджик регламентира сечта и засаждането на растения
В симулативен съдебен процес ученици обжалват Наредба на Общински съвет – ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6195 сек., 1.5446 от тях за заявки.