RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Близката до кмета на Септември "Стройкомерс" - със задължения за над 1 млн. лв. към държавата и в процедура по несъстоятелност

ПазарджикОт определение на Пазарджишкия окръжен съд от 2 юни, с което се коригира  списъка на служебно вписаните вземания по партидата на “Стройкомерс“ ООД, става ясно, че  НАП е предявила  към дружеството публични вземания за данъци, задължителни осигурителни вноски, ДТ и имуществени санкции в общ размер на 1 170 947.33 лв., от които главници в размер на 927 306,54 лв. и  лихви в размер на 243 640.79 лв. Тези вземания били установени с  ревизионни актове, декларации обр. 6, декларации по чл. 92 ЗКПО, изпълнителен лист, наказателни постановления, респективно електронни фишове за налагане на глоби. 

С решение на Пазарджишкия окръжен съд от 19 януари тази година е открита процедура по несъстоятелност спрямо сочената като фирма на кмета на Септември Марин Рачев "Стройкомерс" ООД. Както и той обяснява  преди почти година пред  небезизвестната репортерка от БТВ  Мария Цънцарова,  във фирмата с 50% участие е неговата сестра Татяна Петлова, а не той. Първоначално тя е и управител дълги години, но по-късно е сменена  в управляващия орган от другата съсобственичка -  Йорданка Стефанова.

Откритото производство по несъстоятелност е потвърдено след обжалване  от  Пловдивския апелативен съд с  решение от 30 май 2016 г. От него пък става ясно, че производството е открито по искане на  софийското "Електрис" ЕООД. А Пазарджишкият окръжен съд е съобразил извода на вещото лице, че дружеството е било свръхзадлъжняло още  към 31.12.2011 година, защото към този момент краткотрайните материални активи са били в размер на 2 840 00 лева, а пасивите са възлизали на 4 680 000 лева.

"Стройкомерс"  стана скандално известна преди местните избори миналата година. На странна пресконференция  на 25 юни 2015 година  управителката  Йорданка Стефанова раздаде червени папки на журналистите и изрази възмущението си, че ги обвиняват за нерегламентиран добив на инертни материали. По същото време, след медийния шум,  Басейнова дирекция  отне разрешението, издадено на фирмата за почистване на участък от Чепинска река, като параметрите  на почистването многократно са подминати. В началото на март тази година Административен съд Пазарджик - отхвърли оспорването на "Стройкомерс" спрямо решението на директора на Басейнова дирекция.

Независимо от всичко Марин Рачев спечели изборите  миналата есен и стана кмет на Община Септември. След встъпването си в длъжност новият кмет обяви, че Общината има да дава над 13 милиона и 600 хиляди лева, а сметките й бяха блокирани.
Тази страница е видяна: 632

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 07 June 2016 - 13:12:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
НАП отписва задължения към държавата възникнали преди 2008 г.
Басейнова дирекция пусна водата в Минералната баня, общината плати задължения и от мандата на кмета Евстатиев
Към 30 септември общините от областта са стопили над 2 млн. от просрочените си задължения
Даниела Малешкова: Община Септември получи безвъзмездно от държавата 52 декара
Съдът отмени забрани за вид икономическа дейност при наличие на задължения към Общините Септември и Лесичово
Намаляват просрочените задължения на общините, Пазарджик е на трето място с 14 724 022 лв. задължения
Мутри са заплашвали кмета на Септември в кабинета му
ОИК-Септември не прекрати правомощията на кмета Марин Рачев
Стотици протестират в защита на кмета на Септември Марин Рачев
Прокуратурата е повдигнала обвинения на зам.-кмета и главния счетоводител на Община СептемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5722 сек., 1.4688 от тях за заявки.