RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
С празничен концерт Пазарджик отбеляза юбилея Атанас Чолаков

160517b.jpgС голям концерт на сцената на "ДКТ "Константин Величков" снощи Атанас Чолаков отбеляза своята 70 годишнина и 50 години творческа дейност. Изпълнилата до предел залата публика се наслади на изпълненията на мандолинен оркестър „Маестро Георги Атанасов при читалище „Виделина“ с диригент Атанас Чолаков , инструментална група „Доминанта“, вокална група „Георги Шаранков“ при читалище „Виделина“ и разбира се, ансамбъл „Пазарджик с гл. художествен ръководител Атанас Чолаков.
Атанас Чолаков получи стотици поздравления и безброй аплодисменти.

Атанас ЧолаковАтанас Чолаков е роден през 1946 г. в гр. Батак. Средното си образование завършва в Пазарджик. от 1969 до 1971 г. учи музика в Института за културно-просветни кадри в Хасково, където дирижира студентския хор. От 1973 до 1977 г. учи в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив и завършва с отличие и ректорска награда, специалност – ръководство на фолклорни ансамбли. Работи като методист и председател на Окръжния център за художествена самодейност. Започва да дирижира различни хорове, с които получава златни медали от провежданите фестивали. Успоредно с диригентската дейност е преподавател по тамбура и китара в Батак  Пазарджик – Градска школа по изкуствата, Младежки дом, Профсъюзен дом на културата, училище „Георги Брегов“.
През 1982 г. Атанас Чолаков става главен художествен ръководител и диригент на хора на Ансамбъла за народни песни и танци „Пазарджик“. От 2004 до 2008 г. Атанас Чолаков е член на Бюрото на СБМТД и председател на Сдружение „Фолклорни диригенти“. Носител е на наградите: Орен „Св.Св. Кирил и Методий“ – І-ва степен; Кристална и Златна лира на СБМТД; Златен печат и Златна книга на Съвета на Европейската научна и културна общност; „Нестинарка“ от МФФ-Бургас; Награда за цялостно представяне на МФФ Истанбул.
Временната комисия за номиниране със звание „Почетен гражданин на Пазарджик и общината предложи Атанас Чолаков да бъде удостоен с престижната награда по повод Празника на Пазарджик – 21 май - Ден на Св. Равноапостоли Константин и Елена. Тържественото заседание е на 19 май, четвъртък. Тази страница е видяна: 1445

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 17 May 2016 - 14:10:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Дригентът на Ансамбъл „Пазарджик” Атанас Чолаков – със 70-годишен юбилей и номинация за почетен гражданин
В Деня на Европа - празничен концерт в Пазарджик
От тримата номинирани за почетен гражданин Атанас Чолаков е предложението на Временната комисия
Празничен Великденски концерт на Симфоничен Оркестър Пазарджик
Атанас Чолаков:Тук създадох моето семейство, моя дом, тук се родиха двете ми деца, тук се реализирах професионално
Празничен концерт с участие на Ансамбъл „Пазарджик” и ДЮТС „Елица”
6349 са имениците в Община Пазарджик, в 11:00 ч. на Тортата започва празничен концерт
ПТА „Албена“ - с концерт за 45-годишния си юбилей и юбилея на Младежкия дом
Тази вечер е големият концерт на Младежкия дом за юбилея
Мандолинният оркестър с ръководител Атанас Чолаков ще открие тази вечер фестивала "Георги Шаранков"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5628 сек., 1.4651 от тях за заявки.