RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Атанас Чолаков:Тук създадох моето семейство, моя дом, тук се родиха двете ми деца, тук се реализирах професионално
at_cholakov160519b.jpg   На тържествено заседание на Общински съвет Пазарджик по повод Празника на града - 21 май, бяха връчени наградите за Почетен гражданин на Пазарджик, Почетния знак и Почетна грамота.

С единодушно решение общинските съветници обявиха за Почетен гражданин Атанас Чолаков - главен художествен ръководител на Ансамбъл "Пазарджик".
  Освен професионалист, Атанас Чолаков е и голям човек - това каза при връчването на Почетната лента кметът Тодор Попов и отбеляза, че в Пазарджик, за разлика от други градове, решението за удостояването с почетните звания и знаци се вземат с абсолютно единодушие, както и в настоящия случай.

"Тук създадох моето семейство, моя дом, тук се родиха двете ми деца, тук се реализирах професионално. В моя живот аз имам високи цели и те не са свързани със заемането на постовете, печеленето на средства. Моите цели са свързани с осъществяването на една голяма идея, тогава моят град ще има полза от това. Аз имам удоволствието да изпълнявам важна служба в областта на културата. През целия ми живот това е било единствения ми мотив. Тази цел си поставих още като млад и до последния си дъх няма да се откажа от нея. Благодаря на тези, които предложиха моето име за тази велика наградата, благодаря и на тези, които ме подкрепиха", заяви с вълнение от трибуната Атанас Чолаков. На финала той каза още: "Днес съм щастлив и съм горд, че вие ме наредихте сред великите личности от Пазарджик, които са дали труда и таланта си за процъфтяването на нашия град".

Носител на почетния знак на Пазарджик е Иван Кочев, хореограф на Ансамбъл "Пазарджик". Кметът Тодор Попов заяви, че двамата с Атанас Чолаков са духът и сърцето на Ансамбъл "Пазарджик". Поради влошено здравословно състояние на Иван Кочев неговата награда получи дъщеря му Надя Кочева.

Почетна грамота по повод Празника на Пазарджик беше присъдена на проф. д-р Димитър Димитров - ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите.

Преди церемонията по връчването  на отличията на Община Пазарджик  приветствия поднесоха кметът Тодор Попов, областният управител Гинче Караминова  и председателите на представителни групи Найден Шопов, Димитър Петков и Лазар Попов.


Атанас Чолаков
Тази страница е видяна: 2057

 Публикувано от: pamedia на Thursday 19 May 2016 - 12:34:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ученици от СУ“Климент Охридски“ в Ракитово - с награди за рисунки и есе на тема "Моето християнско семейство"
На Празника на Стрелча се родиха пет деца. Кметът връчи на родителите им финансова помощ
По проекта "И аз имам семейство" 18 приемни родители се грижат за 24 деца
Деца от читалище "Пробуда" редят изложба за Деня на християнското семейство
Атанас Златев:Колко разправии имам, за да запазя техните деца, а те ми се сърдят.Безплатен влак - всеки си мисли, че е негов.
В училищата в областта ще има професионално образование в 59 паралелки
Родиха се първите близнаци за годината в „Уни Хоспитал“
Три тигърчета и едно пони се родиха тази нощ в пазарджишкия зоокът в „Острова”
Местни фирми искат да се въведе професионално обучение за хранително-вкусовата промишленост
Домашният социален патронаж в Пещера вече е с ново професионално оборудване и обзавеждане на кухненския блокТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4986 сек., 1.4127 от тях за заявки.