RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Престижните "Зелени Оскари" за бизнеса и общините очакват новите си притежатели

От 25 април до 26 май 2016 г. включително ще е активна онлайн апликационната форма за подаване на кандидатурите в националния конкурс „Най-зелените компании в България 2015”.

Кампанията се провежда в партньорство с Министерството на околната среда и водите.

Шестото издание на Националния конкурс, който се превърна в емблема на отговорния и екологично съобразен бизнес, включва някои нови категории, които са в синхрон с развиващата се бизнес среда в България и нови отличия за личности, компании, общини и неправителствени организации.

„Най-важната цел за мен е образователната – да информираме компаниите за възможностите и добрите практики от зелено устойчиво развитие. Тези, които работят усърдно по темата за нисковъглеродната икономика и прехода към зелена икономика, имат нужда не само от признание и от публичност, но и от това да намерят много повече съмишленици. За мен е чест да съм част от журито вече за трети път и да насърчавам „зелените“ инициативи“ - споделя Марина Стефанова, директор „Устойчиво развитие“ в Българската мрежа на глобалният договор на ООН и член на журито на конкурса.

„Не е най-важното нещо наградата в този конкурс, най-важното е участието, защото въпросникът е наистина подробно разработен и има най-различни теми, които могат да подтикнат и да информират компаниите какви мерки и действия те могат да направят в тази насока, което ще доведе следващата година до нови по-добри резултати. Аз съм оптимист в тази насока и се надявам много компании да кандидатстват тази година. Надявам се това събитие да има още по-голям отзвук, който да доведе до повече кандидати и добри примери следващата година“ информира арх. Ангел Захариев, съдружник и управител в архитектурно бюро А и А Архитекти и един от новите членове на журито.

„За мен е чест да бъда, част от журито на най-престижния конкурс за „зелени“ компании в България, който ще награди не само зелените организации, но и зелените идеи, проекти и стартъпи, което е една уникална възможност за стартиращите компании да споделят своите екологични иновативни идеи. Мисля, че конкурсът ще има огромен успех както от страна на участници, така и от страна на нови идеи и интересни моменти и очаквам с нетърпение церемонията по връчването на наградите“ каза адв. Жени Ганчева, най-новият член на журито.

„Темата за устойчивото развитие не е само една хубава идея. Тя се превръща в нещо задължително. Организацията на обединените нации сподели наскоро информация, че ако не сменим модела, по който се развиваме, климатичните промени ще станат необратими след 20 години. Необходимо е усилена работа в две направление – да обърнем климатичните промени и да адаптираме нашите селища към вече променения климат и за това тази инициатива е много полезна, за да събуди обществеността и да помогне налагането на все повече екологични практики“ сподели арх. Николай Гълъбов.

Всяка компания, която е проявила „зелена“ инициативност през изминалата 2015 година, може да кандидатства онлайн за престижните награди на този адрес: green.b2bmedia.bg

Категории:

Автоиндустрия, транспорт, логистика и телекомуникации
Енергетика, воден сектор
Технологии, IT продукти и услуги
Индустрия и производствен сектор
Рециклираща промишленост, управление на отпадъци
Обществени организации, общини и държавни структури
Строителство, недвижими имоти, търговски площи, бизнес сгради
Туризъм, хотелиерство и развлекателна индустрия
Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги
Био индустрия, зелен бизнес
Хранителна индустрия, сектор „услуги”, търговия и селско стопанство
Сектор "образование", ПР и рекламни услуги
Зелени стартъпи

За първи път в състезанието ще се включат и стартиращи „зелени“ бизнес идеи. Инициативата е насочена към студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и неформални екипи, които имат възможност да представят своите „зелени“ бизнес идеи, свързани с предизвикателствата на климатичните промени.

Кандидатите с най-впечатляващи екологични резултати получават грамота и статуетка, а някои ще бъдат отличени и със специалните награди на журито и публиката:

Награда: "Принос към зелената идея"
Награда: "Зелена иновация"
Награда: "Устойчиво развитие за „зелена” икономика"
Награда: "Безхартиен офис"
Награда: "Зелено перо"
Награда: "Зелена личност" - награда на публиката

Носител на престижния приз "Зелена личност" за миналата година беше Ралица Касимова, главен координатор в мрежата на Хранкооп и Фермерски пазари.

Наградата е предназначена за личност, която е допринесла за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото. Всеки би могъл да направи мотивирано предложение за тазгодишния носител на email: office©b2bmedia.bg до 10 май 2016 г.

Награда за медии

За втора поредна година в конкурса са предизвикани да участват и журналистите. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: office©b2bmedia.bg до 26 май 2016 г.

Зелени сертификати

За първи път най-добре представилите се компании в Националния конкурс на b2b Media ще получат не само статуетка и грамота, но и специален "Сертификат Зелена компания". Той ще бъде предоставен на всички организации, които покриват критериите за участие и са попълнили онлайн въпросника в посочения срок - от 25 април 2016 г. до 26 май 2016 г.

Ще намерите формата за кандидатстване на сайта на конкурса: green.b2bmedia.bg

Официалното награждаване ще се състои на 8 юни 2016 г.

Конкурсът „Най-зелените компании в България” се организира от b2b Media.

Председател на журито:

Надя Маринова - гл. редактор на b2b Mediа.
Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal.

Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития.

Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.

Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”.

Жури:

Арх. Ангел Захариев - съдружник и управител в архитектурно бюро А и А Архитекти.  Работил по проектирането и реализацията на многобройни проекти, включително на някои ключови обекти в София определящи посоката на съвременната архитектура в България, като: Бизнес Парк София, Капитал Форт, Музейко. Един от основателите на фондация ГРУПА ГРАД, където заедно с други известни млади архитекти се бори активно за позитивната промяна в обществената архитектура и градското планиране в
България.

Арх. Николай Гълъбов - председател на Комисията по международна дейност и евроинтеграция към КАБ, а от Май 2012 и зам.-председател на Камарата на архитектите в България. Член на Управителния съвет на Архитектурния Съвет на Европа, 2011 - 2013. Наблюдаващ и координиращ дейността на работните групи: „Околна среда и архитектура”, „Урбанизъм“ и „Жилищна политика“ към АСЕ.

Марина Стефанова - член на журито за трета поредна година. Тя е изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Носител на приза “Най – зелена личност” в националния конкурс “Най – зелените компании в България”.

Борислав Стефанов – Той има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България, магистратура по международен мениджмънт от Regents Business School, Лондон и МВА от Harvard Business School, Бостън. Работил е в „Даймлер-Крайслер” в Дубай, в Boston Consulting Group в Москва. Бил е директор продажби и развитие на „Лада Имидж”. От 2009 - 2013 г е изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. От 2014 е директор в GlobeCap Investment,  българско дъщерно дружество на инвестиционен фонд от Саудитска Арабия.

Кийт Далримпъл има магистърска степен по бизнес администрация от колежа Babson и бакалавърска степен в същата специалност от университета в Масачузетс. Той започва своята кариера с частни кленти и работи за институции като CIBC Oppenheimer, Tucker Anthony и RBC Dain Rauscher. В момента е ръководител на Dalrymple Finance LLC, независима фирма за инвестиционни проучвания и консултации. Неговото мнение е цитирано в множество публикации на Financial Times, Wall Street Journal и New York Times. Кийт Далримпъл има 15 години опит в сферата на финансовите услуги, заемайки различни позиции в областта на инвестиционните финанси.

Адв. Евгения Ганчева - тя има дългогодишна практика в решаването на сложни въпроси в сферата на интернет правото, включително нарушаване на авторски права и търговски марки в интернет, нелоялна конкуренция и търговски практики онлайн, кибернастаняване, уебсайт договори, защита на лични данни, закрила правата на интелектуална собственост в електронните спортове и видеоигри. Консултира стартъпи, професионалисти и уеб ентусиасти при реализацията на проекти в интернет. Лектор в курсове за е-търговия и онлайн бизнес.
 
Сайт на конкурса: green.b2bmedia.bg

Партньори: ЕКОПАК, Savanto, Creativegg, ФБТИК, ББЛФ, КАБ, БДВО, CSR,  Канал 3, AgroTV, ECON.bg, сп. Бизнес Лейди, в-к 19 Минути, Fakti.bg.
Надя Маринова
b2b MediaТази страница е видяна: 594

 Публикувано от: pamedia на Monday 25 April 2016 - 18:06:06

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пазарджишко сдружение ще насърчава с проект общините да реализират повече „зелени“ обществени поръчки
Държавата и общините ще бавят плащанията към бизнеса до 30 дни
Областният поиска от кметовете общините регулярно да се разплащат с бизнеса
При полицейската акция са установени двама притежатели на дрога и шестима водачи в нарушение
"Винпром Пещера" – с три приза от винените Оскари
В Стрелча ще се реализира проект за обновяване на зелени площи
За бране на зелени шипки глобата е до 3 хиляди лева
Тодор Попов отличи младежи от Пазарджик за почистването на зелени пространства
Декларация на „Зелени Балкани“ във връзка с кампанията срещу промените в Закона за горите
Първото от поредицата обучения за зелени иновации на CEED ще се проведе в Пловдив на 7-8 мартТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5793 сек., 1.4796 от тях за заявки.