RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов обсъди с представители на бизнеса и образованието възможностите за директно кадидатстване пред ЕК с общ проект

Кметът на Община Пазарджик инициира среща с представители на бизнеса и на Инспектората по образование в Пазарджик за обсъждане на параметрите по инициативата Urban Innovative Actions (Иновативни градски дейности).
Общината е започнала подготовка на проект по тази инициатива, с който възнамерява да кандидатства за финансиране директно пред Европейската комисия в Брюксел. Всеки проект по тази инициатива може да получи финансиране до 5 милиона евро, като се подкрепят действия в областта на устойчивото градско развитие.

Ориентирахме се към възможностите, които предлага програмата за подпомагане на градската икономика - на първо място, необходимо е да се  направи снимка на бизнеса на територията на общината, да подпомогнем разширяването му чрез контакти и чрез база с информация, която инвеститорите и въобще бизнесът ще може да ползва, заяви кметът Тодор Попов. Той посочи, че проектът може да бъде много ефективен и по отношение подготовката на квалифицирани кадри, чиято липса все по-силно се усеща.

На днешната предварителна среща бяха уточнени участниците в проекта: Община Пазарджик, Сдружението на предприемачите и частните работодатели в Пазарджик и Инспектората по образование, като впоследствие е възможно да бъдат присъединени и други организации. В предстоящата работа по проекта се обмисля изграждането на Регионална система за бизнес развитие и укрепване на местните вериги за производство и доставка, допълване на бизнесите и производствата на местно ниво, разработването на електронна платформа, която ще позволи на местните производители да представят своята продукция. Участието на Инспектората по образование в проекта ще гарантира подсигуряването на обучени кадри за местния бизнес. На следваща работна среща предстои да бъдат окончателно определени участниците в проекта и техните ангажименти по дейностите, включени в проектната рамка.

Пред представителите на бизнеса беше изнесена информация за предстоящо подписване на меморандум за сътрудничество с град в провинция Анхуей - Китай, в което приоритетно място ще имат икономическите взаимоотношения.
Тази страница е видяна: 1012

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 29 March 2016 - 17:34:41

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Екатерина Захариева пред предприемачите в Пазарджик за възможностите за решаване на проблемите на бизнеса
Тодор Попов връчи културен чек на директорки на детски градини с над 40 години опит в системата на образованието
Тодор Попов: Образованието трябва да е адекватно на потребностите на живота и икономиката. Ще ремонтираме бившия Куклен театър
Бойка Маринска обсъди с посланика на Египет у нас възможностите за разширяване на сътрудничеството в областта на туризма
Златко Митрев обсъди подготовката на изборите с представители на РИК, ОДМВР и РДПБЗН
Тодор Попов пред новоизбраните кметове: Управлението е отговорност
Министър Томислав Дончев ще обсъжда европроекти с представители на бизнеса в Пазарджик
Тодор Попов: Да сторим дълбок поклон пред онези, които ни учат: "Съединението прави силата!"
Трендафил Величков ще предложи на бизнеса да участва в изложението "Кавала Експо", обсъдил е с гръцкия си колега от Кавала възможностите за сътрудничество
Четирима директори на училища ще работят по проект за иновативни практики в образованиетоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.0474 сек., 1.9585 от тях за заявки.