RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Благо Солов сигнализира Районната прокуратура и Сметната палата за такса смет и актуализация на бюджета

Благо СоловРайонна прокуратура- Пазарджик  и Сметната палата на Република България бяха сезирани със сигнали за закононарушения в работата на Общинския съвет при определянето на разходите за такса битови отпадъци през 2016 год., както и за актуализацията на бюджета на Община Пазарджик за 2015 год.

Решението за определяне на размера на такса смет, която жителите на общината ще плащат през 2016-та година е незаконосъобразно, защото таксата за твърди битови отпадъци е целева и събраните от нея средства не могат да се изразходват за друго, освен за това, за което са събрани. Според  Благо Солов  през миналата година Общината е изразходвала значителна част от събраните суми за други цели, както и не е показала има ли налични спестени пари (преходен остатък). Това би могло да се използва като механизъм за намаляване на тази такса в общината, каквато е и позицията на Сметната палата. Освен това изразходването на подобни целеви средства за други мероприятия е незаконно, пише в сигнала си общинският съветник.
По отношение на решението за актуализацията на бюджета Благо Солов сочи, че в документа се съдържат данни, които не отговарят на истината, а това противоречи на Административно процесуалния кодекс, тъй като всеки нормативен акт в България трябва да съдържа обективни факти. Многократно представители на Общината потвърдиха, че реалния размер на собствените приходи на Община Пазарджик  е около 18,7 милиона. Вместо това, по предложение на Тодор Попов,  съветниците записаха че приходите са 22,1 милиона. Това освен че е откровена лъжа и противоречи на изискването за обективност на нормативните актове, според Благо Солов се прави само за да се узаконят вече направени разходи.
Със сигналите до прокуратурата и сметната палата се иска разследване на финансите на общината и отмяна на незаконосъобразните решения.


Тази страница е видяна: 1272

 Публикувано от: pamedia на Friday 05 February 2016 - 17:39:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Благо Солов сигнализира за пропуски в документацията на ОбС при водене на протоколите
Върховната административна прокуратура отменя наредби за такса смет и още над 100, противоречащи на закона
На Благовещение официално Благо Солов ще отвори вратите на новата Мебелна палата ЯВОР - Пловдив
Благо Солов обяви, че ще обжалва приемането на бюджета
И семейството на кмета на Пазарджик е изтеглило доста кредити, сочат данните от Сметната палата
Областният пусна решението за нов общински дълг като законосъобразно, компетентна по разходването му е Сметната палата
Предстои актуализация на бюджета на Община Пазарджик с почти 3 млн. лв. повече
Несъответствия в имотните декларации на прокурор Янев, съдийката на Евстатиев - Стателова,председателят Харалмпиев и други на висши длъжности, откри Сметната палата
Коалиция „Благо Солов Съюз за Пазарджик” откри кампанията си със засаждане на дърво. Солов пое ангажимент да не краде и детските градини да са безплатни
Актуализация на бюджета на община Пазарджик в края на годината с близо 11 млн. лева иска кметът Тодор ПоповТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4912 сек., 1.3972 от тях за заявки.