RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Програмата за хуманитарна помощ беше представена в Пазарджик, кандидатства се до 1 март

obl100112.jpgОбластният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов бе домакин на информационна среща за Югозападна България на Програмата за хуманитарна помощ, с участието на експерти от Отдела за военно 
сътрудничество към Посолството на САЩ в България, съобщиха от областната администрация. На срещата са присъствали областните управители на Пловдив – Здравко Димитров, на Перник – Иво Петров, зам. областният управител на област София - Живка Такева-Първанова, директори на териториални звена, кметове на общини и представители на Неправителствени организации.

      За  последните две години Програмата е финансирала в страната  проекти на обща стойност 1 214 000 лв. в сферата на образованието, преодоляването на бедствия и кризи, подобряване условията на живот на деца и младежи в неравностойно положение.

      Майор Анди Роу, офицер по двустранно сътрудничество към Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в България, представи основните акценти на Програмата за хуманитарна помощ и възможностите за финансиране на Проекти през 2012г. Бенефициенти могат да бъдат местни власти, училища, детски градини, социални и здравни заведения, неправителствени организации. Програмата за хуманитарна помощ има три направления – финансиране на самостоятелни проекти от 10 000 до 150 000 долара; оказване на хуманитарна помощ на цивилното население от военнослужещи; безвъзмездно предоставяне на освободено имущество от закритите американски бази в Европа. През 2011г. са подадени общо 170 проектни предложения от цялата страна, от тях са избрани 31 Проекта, които биха могли да получат финансиране след допълнително разглеждане. Между тях има и два Проекта на организации от област Пазарджик – това са фондация „Бъдеще ” гр. Ракитово и ОДЗ „Калина Малина” гр. Пазарджик.

      Крайният  срок за подаване на проектните предложения е 1 март 2012г. Презентацията на Програмата за хуманитарна помощ и формуляра за кандидатстване ще бъдат публикувани на сайта на областна администрация Пазарджик.
 


Тази страница е видяна: 1465

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 11 January 2012 - 10:23:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Книгата „Етноложки изследвания за Пазарджик и Пазарджишкия край“ с автор Лиляна Шулева ще бъде представена в РИМ-Пазарджик на 28 март
Краеведска книга за село Огняново на Андрей Андреев беше представена официално в местното читалище
Пазарджик ще кандидатства по схема "Помощ в дома"
Програмата на Община Пазарджик за 3 март започва с панихида и молебен
Пътят до Медени поляни става общински. Сърница ще кандидатства по програмата за селските райони
С 11 проекта, сред които е и ремонта на минералната баня, Стрелча кандидатства по програмата за развитие на регионите
Трети март беше отбелязан с турнир по волейбол в Ракитово между младежите от БСП в област Пазарджик
Книгата на оснаположника на офталмологията проф. Стоимен Дъбов беше представена в библиотека "Н.Фурнаджиев"
Програмата на 3 март да започне с изпълнение на химна от всички, присъстващи на площада, е предложението на Община Пазарджик
Община Пещера ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7759 сек., 1.6689 от тях за заявки.