RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В съда вече функционира център за обслужване на граждани. Община Пазарджик предостави безвъзмездно разрешение за строеж на нова сграда

ПазарджикКметът на Пазарджик Тодор Попов връчи на официална церемония по повод откриване на Центъра за обслужване на граждани в съда в Пазарджик решение за безвъзмездно учредяване право на строеж на сграда за нуждите на Административен съд Пазарджик. Определеният терен е на стоянката на такситата на бул. "Г. Бенковски" - до бившото "Пени".
Учреденото право на строеж, гласувано от Общинския съвет, решава един от сериозните проблеми на съда - липсата на материална база. Председателят на Окръжния съд Елеонора Серафимова благодари на Община Пазарджик за подкрепата и разбирането. Във връзка с откриването на  Центъра за обслужване на граждани тя посочи, че това е бил един от приоритетите в концепцията, с която е кандидатствала за поста председател на Окръжния съд в Пазарджик и е убедена, че центърът ще подпомогне постигането на по-голяма прозрачност в работата на съда и прокуратурата, както и подобряване достъпа на гражданите.
Центърът е изграден с финансовата подкрепа на ВСС. Той ще предоставя на гражданите справки по движението на делата, по съдебните процедури, информация за събираните от съдилищата такси, както и незаварени и обезличени преписи от протоколи от съдебни заседания. На разположение са също образци от бланки и формуляри за извършваните от съда услуги, посочи Веселка Златева,  председател на Районен съд Пазарджик. Инфоцентърът в съда е с работно време от 9:00 до 16:30 часа.
Представителят на ВСС - Милка Итова, която е също магистрат от Пазарджик, поздрави колегите си в Пазарджик за инициативата за Центъра за граждани и пое ангажимент да съдейства за изграждането на нова сграда, където да се помещава Административният съд в Пазарджик.
ПазарджикОбластният управител Трендафил Величков беше сред официалните гости на откриването на Центъра. Той цитира областния съдия Иван Марков, който през 1938 година, при откриването на съществуващата сграда на съда в Пазарджик, е заявил: "Нека тук магистрати, подпомогнати от адвокати, при взаимно доверие и респект, с достойнство и чест, без страх и страст изпълнят дълга си пред закона и съвестта си и нека възвеличаем България". "Чакаме от вас освен добро административно обслужване, а също и добро и справедливо правораздаване", каза още Трендафил Величков като поздрави ръководството на съда за усилията да подобри комуникацията с гражданите. 

sad_infoc4.jpg

Тази страница е видяна: 678

 Публикувано от: pamedia на Friday 29 January 2016 - 12:38:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
За битова газификация вече не се иска разрешение за строеж
Община Пазарджик ще предостави безвъзмездно за нови 10 години сградите на Дома за деца и Психиатричната болница
Откриване на обновената сграда на Общинска администрация – Пещера и новосъздадения Център за административно обслужване
ВСС задели нужните 2,836 млн.лв. за сграда на съда в Пазарджик и за преустройство на съдебната сграда в Пещера
Център за административно обслужване на гражданите заработи от днес в Община Пещера
В Пещера ще събарят тоалетна и навес без проект и разрешение за строеж
Областният издаде разрешение на строеж на временна жп варианта на мост над Чепинска река
Първа копка на нова сграда си пожелаха магистратите на годишния отчет на Административния съд в Пазарджик
Поръчката за проектиране и изграждане на нова съдебна сграда в Пазарджик е на стойност 2 милиона и 90 хиляди лева
Олимпийският басейн на минералния плаж в Стрелча вече функционираТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8257 сек., 1.7257 от тях за заявки.