RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Търси се Хари Потър за финансист на община Пазарджик

ПазарджикСамо магьосник от ранга на Хари Потър може да се оправи с финансите, нужни на община Пазарджик. Това беше внушението в думите на общинския съветник Благо Солов по време на гласуването на бюджета за 2016 година, отправено като обръщение към колегите му: „Направихте бюджета на дупка, всеки дърпа накъдето си иска и за където му стигне, нашият председател се казва Хари Харалампиев, но нашият главен финансист не се казва Хари Потър, откъде ще ги намери тези приходи, правите откровени глупости!“. Това каза Благо Солов след приемането на ред предложения за корекции и уточнения в разходната част на бюджета.

Първо съветниците приеха предложението на Румен Димитров, с което увеличиха субсидията за спортните клубове от 150 хиляди на 350 хиляди лева. Предложението на Чавдар Чавдаров за заделянето на 100 хиляди лева за ремонти в селата не мина, както и предложението на Искро Бейков за ремонти на улици в кв. „Изток“. Прие се предложението на Лазар Попов за асфалтиране на две улици и чакълиране на една улица в село Добровница. Предложението на Атанас Шопов за заделянето на 45 хиляди лева за популяризиране на селищна могила „Юнаците“ като туристическа дестинация не получи необходимата подкрепа.
В хода на дебатите Димитър Петков поиска пари за видеонаблюдение по улиците. Секретарят на община Пазарджик Румен Кожухаров разясни пред съветниците, че цялостно видеонаблюдение не е по силите на общината, затова ще бъде направено на входно-изходните артерии за Пловдив и София, като сумата за всяко кръстовище е около 20-30 хиляди лева.
Стоян Парпулов от БСП акцентира в изказването си на няколко суми от бюджета: „Общинската сметка е на минус с 1 милион 318 хиляди лева – това са средства за връщането им на купувачите по развалени  от съда сделки. Другият акцент беше върху планираните приходи от продажби на сгради – 3 милиона и 800 хиляди лева, което според БСП е твърде оптимистично и третата сума – използването и нарастването на сумата на безлихвените заеми от държавната субсидия. В резултат на това от БСП заключиха, че продължава тенденцията за неизпълнение на приходната част, а инвестиционната програма е изключително ограничена“.
След критиките към бюджета той беше приет с голямо мнозинство – 32 гласа за, 6 против и 2 въздържали се.
Преди това съветниците прегласуваха и актуализацията на бюджет 2015. Благо Солов подчерта, че събраните средства за такса за битови отпадъци са изразходвани и за други дейности и ще обжалва приемането на актуализацията.
В изказването си в пленарна зала общинският съветник Илия Джамбазов посочи редица промени в работата на администрацията от новия мандат. „Кога сме имали два пъти в годината актуализация на бюджета?!  Има много позитивни неща, които се случват, положителна промяна е и примането на предложението ни за оттегляне на повишението на местните данъчи – кметът прие предложенията на опозицията, и на трето място – структурирането на комисиите – там има представители на всички групи. Независимо дали го забелязваме или не, в нашата община е започнал процес на промяна на функционирането на публичната власт, има готовност на изпълнителната власт да сподели отговорностите“.
Върнатата от областния управител на Пазарджик актуализация на бюджета беше приета с гласовете на 24 съветници, 11 бяха против, а 5 се въздържаха. 


Тази страница е видяна: 1689

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 26 January 2016 - 17:50:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик търси кой да осигурява логистиката за 100 информационни събития
Община Пазарджик ще търси алтернативни електроизточници, плаща 2 млн. лв. годишно за ток
За депото и западния околовръстен път Община Пазарджик ще търси подкрепата на областния
"Еко хидро-90" си търси чрез съда пари от община Белово
Община Белово търси главен юрисконсулт и директор на дирекция "Европейски програми"
Шефът на "Местни данъци" Минко Минков е “Финансист – Новатор” за 2017 година
Адв. Хари Харалампиев за последно председателства ОбС - Пазарджик
Хари Хараламбиев е новият председател на ОбС - Пазарджик
Хари Харалампиев е новият стар председател на ОбС Пазарджик
Хари Хараламбиев:Всички мои приятели, които ми гостуват, са възхитени от ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8177 сек., 1.7132 от тях за заявки.