RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пловдивският окръжен съд ще гледа делото по жалбата на Иван Евстатиев за мярката за неотклонение

С определение № 11/25.01.2016 г. по касационно частно дело № 82/2016 г. тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) изпрати прекратеното въззивно наказателно частно дело № 65/2016 г. на Пазарджишкия окръжен съд за разглеждане на Окръжен съд – гр. Пловдив. Определението не подлежи на обжалване. Това се казва в прессъобщение, публик7увано на страницата на върховната касационна инстанция. 

Производството пред ВКС е образувано по повод на разпореждане № 119/22.01.2016 г. на съдия от Пазарджишкия окръжен съд, постановено по в.н.ч.д. № 65/2016 г., с което делото е прекратено и изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Делото пред Пазарджишкия окръжен съд е образувано по жалба от Иван Евстатиев срещу определението от 19.01.2016 г. на Районния съд – Панагюрище, с което спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Съдиите от Окръжния съд – гр. Пазарджик, не могат да формират състав, с оглед на наличие на основанията по чл. 29, ал. 2 от НПК за отвеждането им от разглеждане на делото. Установено е, че обвиняемият Евстатиев е работил като прокурор в Районната прокуратура – гр. Пазарджик, бил е адвокат там, както и кмет на града. В тези му качества съдиите от Пазарджишкия окръжен съд са имали през годините чести контакти с него, а някои от тях – и лични познанства. В мотивите на определението на ВКС пише: „По тези съображения и за да се избегнат съмнения за предубеденост на съдебния състав, всички съдии, които са декларирали наличие на основанията по чл. 29, ал. 2 от НПК, са се отвели. Без пречки за участие в съдебния състав по делото са останали двама съдии, което изключва възможността Пазарджишкият окръжен съд да формира състав за разглеждане на в.н.ч.д. № 65/2016 г., поради което делото следва да се изпрати на друг, равен по степен съд”, се пояснява още в прессъобщението.

Тази страница е видяна: 1047

 Публикувано от: pamedia на Monday 25 January 2016 - 16:59:53

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Мярката за неотклонение на Иван Евстатиев ще се гледа на 12-ти в Панагюрище, съдията поиска допълнителна експертиза
Без Евстатиев ще се гледа мярката му за неотклонение в 15.00 часа
Отложеното дело за мярката за неотклонение на Евстатиев ще се гледа днес в Пловдив
В 16 часа съдът ще гледа мярката за неотклонение на прегазилия 6-годишния Петьо
Пловдивският апелативен съд потвърди ефективната присъда от 1 година на Ахмед Муса, но отказа да му бъде изменена мярката за неотклонение
Окръжна прокуратура протестира мярката за неотклонение на Иван Янакиев
Делото срещу Водев отново ще се гледа днес в Пазарджишкия окръжен съд
Жалбата на Иван Евстатиев срещу задържането му в ареста отива направо в Пловдив
Съдът в Панагюрище ще гледа поредно искане за освобождаването на Иван Евстатиев от ареста
Разпитват 16 свидетели и 10 вещи лица по делото срещу Иван ЕвстатиевТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5869 сек., 1.4768 от тях за заявки.