RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Вдигат данъчната тайна от Талеб Сабуни

По искане на прокурора при Окръжна прокуратура - Пазарджик Паун Савов Административният съд разреши разкриването на сведения, съставляващи данъчна и осигурителна информация по отношение на Талеб Сабуни. Той е сирийски гражданин, постоянно пребиваващ в България с адресна регистрация в Пазарджик.
Конкретното искане на прокурора е за разкриване на данъчна и осигурителна информация за периода от месец януари 2004 г. до месец декември 2009 г., относно това какъв е размерът на установените от органите по приходите и декларирани от Сабуни доходи по годишните данъчни декларации, размерът на начислените, установените или платените данъци и задължителни осигурителни вноски, данните, съдържащи се в подадените данъчни декларации за данъчния период от м. януари 2004 г. до м. декември 2009 г. и протоколите за приемането им, както и данните съдържащи се в РА № 161102455 от 22.07.2011 г.
Искането е във връзка с образувано досъдебно производство и преписка  по описа на Окръжна прокуратура - Пазарджик срещу сирийския гражданин за извършено престъпление по чл. 255, ал. 1 от НК за избягване на данъчни задължения в големи размери.
Определението на Административния съд не подлежи на обжалване.
Талеб Сабуни бе първият от Пазарджик, с който се зае комисията "Кушлев". Той бе осъден  за укриване на данъци в особено големи размери, но ВКС върна делото за ново разглеждане, в съдебната му биография има и условна присъда от 1 година  за рекет  срещу двама братя бизнесмени,  а първото му наказание е глоба за препятстване обиск в дома му.
Той бе сочен и като свидетел, на чиито показания се гради обвинението за искане на подкуп срещу бившия шеф на БОП в Пазарджик Георги Грозданов и заместника му Виктор Кожухаров, от които по-късно се отрекъл.
Тази страница е видяна: 1401

 Публикувано от: pamedia на Monday 09 January 2012 - 19:36:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Три премиери готви театърът за новия сезон... със звездно присъствие, пазено в тайна
Данъчната кампания започва официално от днес
В Пазарджик искат удължаване на данъчната ваканция до края на май
Днес приключва данъчната кампания - и за физическите лица
Остават броени дни до приключване на данъчната кампания, напомнят от НАП
В резултат на данъчната ваканция са събрани близо 225 хиляди лева
Резултатът от данъчната ваканция до сега - близо 700 хиляди лева повече
Данъкът върху лихвите по депозитите не се декларира в данъчната декларация, той е ангажимент на банкитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4430 сек., 1.3326 от тях за заявки.