RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Три премиери готви театърът за новия сезон... със звездно присъствие, пазено в тайна

teat_dosadn.jpgДве комедии и куклена постановка ще предложи през новия творчески сезон пазарджишкият театър "Константин Величков", съобщи директорът на театъра Иван Карев.
Едната комедия е с режисьорското участие на Красимир и Веселин Ранкови. Краси Ранков е познат на почитателите на сериала "Стъклен дом" с блестящо изградения образ на шефа на охраната Ставрев. Братята Ранкови поставят на пазарджишка сцена комедията "Мафия и нежни чувства”, а Красимир Ранков и ще играе в пиесата. Той ще е босът на мафията. Премиерните дни ще са 19, 20 и 21 септември и поради голямата натовареност на творческия екип на спектакъла, това ще са единствените дни, в които ще се играе спектакълът. Той ще е от типа пътуващи спектакли.

Другата комедия, чиито репетиции в момента се провеждат, е "Досадникът" от Франсис Вебер. Нейната премиера ще е на 2 октомври.
Началото на творческия сезон ще бъде официално дадено на 18 септември с постановката за най-малките и най-верни почитатели на театъра "Бабина приказка за внучка, коте и случка" от Янко Митев, съобщи Иван Карев.
Той пое театъра в ситуация на финансова задлъжнялост и неизплатени актьорски възнаграждения. "Имаме подкрепата на общината и министерството, но успехът ни ще зависи от трупата и тежестта пада върху нея. Трябва да има играещ театър, за да има публика и посещения, които да формират приходи", заяви директорът на театъра.
Днешните репетиции на актьорите от двете комедии бяха отворени за журналисти. Актьорите от "Досадникът" обещават един изключително забавен спектакъл. "Повелята на министерството е още публика, повече публика, дайте публика, публика до дупка и ние се опитваме да го постигнем", заяви не без чувство за хумор Светлозар Гагов. Васил Терзиев завърши мисълта му с уточнението, че това актьорите го правят не въпреки себе си. "Това е спектакъл за развлечение, няма да вкара публиката в тежки мисли", каза още Васил Терзиев. В постановката участват също Георги Керменски, Йоана Микова, Гроздан Даскалов, Христо Бонин и Чавдар Бозаджиев. Актьорите обещаха и звездни изненади, но не желаят да ги разкрият – в спектакъла ще участват звезди, които обаче до есента ще останат в тайна. “Очаква се голям наплив на звезди на това представление, но няма да ги кажем”, беше категоричен Светлозар Гагов.
С хъс работи и другият актьорски състав, който репетира с режисьорите Ранкови “Мафия и нежни чувства”. В театъра по нищо не личи, че е време на отпуски - репетира се на всички сцени. Това беше поводът да попитаме откъде идва този ентусиазъм.
“Липсата на работа две години на голяма сцена си каза думата, сега всички сме се хванали на работа. Просто театърът заработи и твори. Правим опит да излезем от това положение – малък репертоар, малко публика и големи задължения. Хубаво е, че се прави опит да се излезе от трудното положение, а ние помагаме както можем – с играта си”, заяви Димитър Терзиев.
“Ентусиазъм има, и кипеж – също. И това се дължи на много неща. Почти няма театри извън София, които могат да се похвалят с подобен творчески състав. Това, че всяка вечер съставът се събира тук, включително и актьорите от София, е показателно – това е заради атмосферата тук, която е неповторима” заяви Светлозар Гагов. Той уточни, че "Досадникът” е било планирано заглавие още по времето на предишния директор, но поради обективни и субективни причини на няколко пъти спектакълът е отлаган, но повече това няма да се случва.


На снимката: Репетиция на "Досадникът"


Тази страница е видяна: 1873

 Публикувано от: pamedia на Thursday 19 July 2012 - 20:13:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Театърът открива новия творчески сезон с "Игри с неочакван край"
180 плувци и звездно присъствие на турнира „Делфин“ в Пазарджик
Театърът в Пазарджик отбелязва 50-годишния си юбилей с постановка от първия сезон – „Албена“
И бащи във втория сезон на „Мама готви по-добре”
ФК „Хебър 1918“ откри новия футболен сезон
Младежки дом Пазарджик ще открие в четвъртък новия творчески сезон
„Столичани в повече” се връщат в Извор в новия 11 сезон на сериала
По-малко пожари през 2017г. в област Пазарджик, щабът отчете готовност за новия пожароопасен сезон
Закритият плувен басейн в Стрелча откри новия сезон. Откритият басейн ще работи до 22-ри
Турнир за корекция на мерника преди началото на новия ловен сезон в местността "Писковец"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2388 сек., 1.1695 от тях за заявки.