RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Близо 5,5 млн.лв. приходи от общински имоти очаква Община Пазарджик

В годишната програма за управление и разпореждане с имоти, собственост на Община Пазарджик, са предвидени приходи на обща стойност 5 милиона 364 хиляди лева. В тях са включени продажби на урегулирани поземлени имоти в града и селата, а също от доброволни делби, от учредяване право на строеж, от отдаване под наем, както и от 
продажби на имоти от общинския поземлен фонд и от концесии. Общественото обсъждане на програмата е насрочено за 24 януари 2012 година, като е направен график за обсъждането с кметовете, с граждани, неправителствени организации и с бизнеса.
От продажбите на имоти в град Пазарджик се очакват 2 милиона 457 хиляди лева. В списъка са голяма част от имотите, които не са продадени и са били заложени и в програмата за миналата, 2011-та, година. Това са например, двете заведения в театъра, 182 кв.м. на ул. „Есперанто“№3, 36 социални жилища на ул. „Сютка“ - това са новите ромски къщи, както и други 40 апартаменти в Пазарджик и Главиница, които се предвижда се продадат на настанените в тях наематели. В списъка са и двайсетина малки обекти за търговия и услуги, както и имот от 1310 кв.м., предвиден за стопанска дейност, намиращ се в местността „Малък Якуб“.
От продажба на урегулирани поземлени имоти в селата се предвиждат приходи от 1 милион 167 хиляди лева. Приходите от доброволни делби са разчетени на 105 хиляди лева. От учредяване право на строеж община Пазарджик планира да събере приходи в размер на 391 500 лв., а от отдаване под наем на имоти – 130 хиляди лева. Продажбите от общинския поземлен фонд се очаква да осигурят в бюджета 1 милион 118 хиляди лева. От шестте концесии, които управлява община Пазарджик, през 2012 година се очакват приходи от 128 хиляди лева.
Общината е планирала да похарчи 30 хиляди лева за изкупуване на поземлени имоти за разширяване на гробищни паркове и за други отчуждителни дейности. Средствата са предвидени като очакван разход за придобиване на имоти.
Община Пазарджик очаква и 150 хиляди лева да постъпят от изкупуването на земя от собственици, които са построили имот чрез учредено право на строеж върху общински терен. 


Тази страница е видяна: 1761

 Публикувано от: pamedia на Monday 09 January 2012 - 15:48:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик очаква 190 000 лв. приходи от продажби и концесии на имоти след актуализация на Годишната програма
Община Пазарджик отменя Синята зона, гратисен период за наемателите на общински имоти
Общината очаква през 2017 г. приходи от 4.5 млн. лв. от управление на имотите си
На близо 5,5 млн лв. възлизат очакваните приходи от разпореждане с общинско имущество в Пазарджик
1 милион лева приходи от банята и паркинга зад "Здраве" очаква общината
Над 2,6 млн.лв. повече са събрани от данъчни приходи в Община Пазарджик
Стрелча ще има общинско предприятие „БКС и Общински имоти“
Две НПО-та ще бъдат настанени безвъзмездно в общински имоти за 5 и 10 години
Цената на продаваните общински имоти на Юндола падна от 45 на 30 лв. за квадрат
Заповеди за продажба на общински имоти в Белово са отменени от областния управителТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7497 сек., 1.6456 от тях за заявки.