RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът на Пазарджик: Общината не е престъпна или бандитска организация, за да замитаме каквото и да било

ОбС Пазарджик,   С 24 гласа „за“, 13 – против и 4 – въздържали се, беше приета актуализацията на бюджета на Община Пазарджик. Всяка година в един от последните дни на декември общинските съветници гласуват актуализрания бюджет. С обяснението на кмета на Пазарджик Тодор Попов, че това е рутинна дейност и че се прави сега не от неуважение към съветниците или пък защото нещо нередно е направено, а защото просто няма кога – бюджетът трябва да се приеме актуализиран към края на годината – с това започнаха днешните дебати по финансовата рамка на общината. Годината за Община Пазарджик приключва с увеличение от 4 милиона и 329 хиляди лева спрямо приетата през юни актуализация. Общата рамка на бюджета е 64 551 465 лв., като увеличението е основно от средства от държавния бюджет.

Основният дебат се състоя от взетите заимообразно средства от държавни в местни дейности. Главният финансист Георги Гайдаров обясни, че по методология общината има право и възможност да извърши такива операции и за целта има съответните графи в отчетите, които подава. Важно условие е в рамките на финансовата година тези взети от държавни дейности средства да бъдат възстановени. Ако това не стане, то трябва да се планира връщането на тези средства в следващата финансова година.
Общинският съветник от ГЕРБ Евтим Янев подчерта в изказването си, че системно, от 8 години, общината завишава прогнозата за собствените си приходи в бюджета, което ѝ дава възможност да направи съответните разходи. В отговор на негов въпрос Георги Гайдаров съобщи, че действителните собствени общински приходи през тази година ще са около 18 700 000 лв. „Всяка година се надува прогнозата за приходите, но това не може да е до безкрайност! Вярно е, че общината не може да фалира, но може да се изправи пред задължения, които не може да поеме. Вече започнаха дела на фирми, към които общината има дълг“, заяви Евтим Янев. Неговото предложение да бъде съставена комисия, която да установи финансовото състояние на общината и да се предприемат трайни мерки за намаляване на разходите не бе прието.
В правото си на отрицателен вот Благо Солов, че приетият бюджет е всъщност „замитане на свършените предизборно поразии“. В отговор на тази реплика кметът Тодор Попов помоли съветниците да забравят предизборния популизъм. „Общината не е престъпна и бандитска организация, за да замитаме каквото и да било. Пазарджик стана по-красив град и хората го виждат“, заключи кметът. Финансово общината постоянно е проверявана – и от Сметна палата, и от Агенция по приходите, и от Изпълнителна агенция „Одит на средствата от ЕС“, допълни Тодор Попов.
На последното за годината заседание беше прието изменение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, като в него бяха добавени още възможни за реализиране обекти, като изграждане на приют за възрастни хора и център за деца, който се предвижда да бъде на гърба на детска градина „Върбица“. От такса смет бяха освободени всички читалища и „ВиК в ликвидация“. 


Тази страница е видяна: 602

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 29 December 2015 - 13:18:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че от 1 март общината ще поеме обслужването на „Синята зона“
Кметът на Пазарджик: Не считам, че в общината трябва да се въвеждат допълнителни мерки във връзка с ковид-обстановката
На 14 км. дълбочина е било земетресението, люшнало и Пазарджик нощес
Кметът на Ракитово даде име и подарък на бабинчетата от общината
Блъснатото дете е било с баща си, откарано е в МБАЛ Пазарджик в съзнание
Илияна Йотова: Има престъпна симбиоза между властите, договарят се решения на съдебни дела
Кметът на Стрелча обсъди с предшествениците си идеи за развитието на общината
Кметът на Стрелча проведе първи приемен ден в четирите села на общината
Приоритет на проверките на РИОСВ-Пазарджик през август е било изпълнението на дадени предписания
Кметът на Стрелча отчете работата на администрацията пред жителите на селата в общинатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5694 сек., 1.5197 от тях за заявки.