RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Още едно от лицата на ловците

Пазарджик    По случай 120 години от създаването на списание „Лов и риболов”, най-старото печатно издание в страната и във връзка с това да се види още едно от лицата на българските ловци, НЛРС – СЛРБ дари на всяка от Регионалните библиотеки в областните центрове: Пазарджик, Стара Загора, Враца, Русе, Разград, Добрич, Варна, Шумен, Ямбол, Хасково, Перник, Смолян и Националната библиотека „Кирил и Методи” в София, по 1300 тома включващи в себе си 31 заглавия, като финансовото изражение на всяко дарение е на стойност 8 000 лв. 
    Тематиката на литературата е както специализирана – свързана с описание биологията на рибата и дивеча, ловна кинология, ловна кухня, така и популярни книги – с ловни разкази, повести, анекдоти и други.
     При осъществяването на това Богу угодно дело в Пазарджик главният експерт в организационното направление на НЛРС – СЛРБ Ради Радев каза:” Националната организация с тази си инициатива цели да покаже на хората в България, че чрез издателската си дейност ловците, освен традиционните си занимания, провеждат и просвещение сред гражданите на страната, като обогатяват тяхната обща култура”.
Пазарджик      Изключително интересно бе изказването на Лъчезар Риков - директор на Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик: „Приятно съм изненадан от това дарение на Националното ловно-рибарско сдружение, включващо 1300 екземпляра нови книги. Досега познавах ловците и риболовците като хора, ловуващи, разселващи и подхранващи дивеча и рибата, но дори самият аз не знаех за издателската дейност на Съюза. Това, което получихме, е едно от най-големите ни дарения и аз лично ще напиша благодарствен адрес до председателя на УС на НЛРС – СЛРБ, за да изразя най-сърдечното си преклонение пред това духовно начинание, което вършат членовете на ръководената от него организация”.
     При предаването на дарението в Пазарджик активно се включиха и председателят на КС на ЛРС „Сокол 1893” в областния град Стоимен Спасов, члент на УС Ангел Мусиевски, говорителят на сдружението Спас Спасов и специалистът по лова Костадин Бързаков.

                 Спас СПАСОВ


Тази страница е видяна: 1517

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 02 December 2015 - 19:15:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Позицията на групата на ГЕРБ по отчета на бюджета, едно към едно
Позиция на "Тролейбусен транспорт", едно към едно
Резилиантното - доц. Камелия Галчева в „Лицата на Пазарджик“
Ути ще готви за 1000 души на празника на ловците
Библиотеката представи Никола Колев в инициативата си ”Лицата на Пазарджик”
Лицата на Пазарджик
„По-малко електронно общуване, повече „живи „ срещи!”
Освен да празнуват, ловците показаха толерантност, разбиране и взаимопомощ навръх юбилея си
Лекарските комисии ще могат да вземат решения само по документи без преглед на лицата в определени случаи
Ловците поискаха част от ловната такса да остава в местното дружество за назначаването на надзиратели и стража
Активни мерки срещу чумата по свинете, проверяват нерегламентираните пазари за животни, утре инструктират ловцитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2574 сек., 1.2089 от тях за заявки.