RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Петко Генуров е новият председател на Областната организация на ветераните от войните

Пазарджик          На 13 ноември областната организация на Съюза на ветераните от войните  в Пазарджик проведе своята отчетно-изборна конференция. 
          Председателят на Областния съвет на СВВБ  доктор Крум Пирдопски посрещна във военния клуб своите бойни другари от цялата област.
          Гости на конференцията бяха председателката на Централната контролно ревизионна комисия на СВВБ госпожа Танковска , председатели на СОСЗР от Пазарджик, Пещера, Септември , Панагюрище и Велинград, на пенсионерски съюзи, представители на държавни и обществени организации  и  на бизнеса.
          След отчетния доклад на д-р Пирдопски, председателят на контролната  комисия  Димитър Томов прочете протокола за проверка на финансовата и деловодна дейност през отчетния период. Милуш Малинов, председател на комисията по предложенията, представи  проекта за резолюция на конференцията.
         Последваха  почти едночасови оживени разисквания по документите и те  бяха приети с направените допълнения от присъстващите.
         Председателката на ЦКРК, госпожа Танковска  поздрави делегатите, отговори на въпроси зададени от  ветерани и гости, запозна ги с някои от предложенията  за промени в дейността на съюза и с  проекта за нов закон засягащ статута на ветераните от войните.
         С приветствие към тях се обърна и заместник началника на Военно окръжие в Пазарджик , майор Петър Петров.
         Председателят на Областния съвет на СОСЗР, подполковника от резерва Х.Христосков поздрави присъстващите ветерани и им връчи грамоти.
 Пазарджик         В кратко и емоционално слово  Крум Пирдопски благодари на делегатите и гостите за помощта която е получавал, пожела много здраве на ветераните и помоли да бъде освободен от заеманата до сега длъжност. Препоръча на делегатите да обсъдят кандидатурата на по-млад човек който може активно да работи за решаване на техните проблеми.
          След направените предложения и разисквания конференцията избра за почетен председател  д-р  Пирдопски, а за председател на съюза в областта Петко Борисов Генуров, досегашен председател на Клуба на потомците и съмишлениците към областният съвет на СВВБ в Пазарджик.
          С явно гласуване беше избран нов Областен съвет от 27 членове, ревизионна комисия и делегати за предстоящия конгрес на СВВБ. На първото си заседание Областният съвет избра изпълнително бюро в състав от 11 ветерани, потомци и съмишленици на участници във войните.
           От името на Централното изпълнително бюро на Съюза , и от неговия председател  д-р Сечанов , госпожа Танковска благо-дари на д-р Пирдопски за всеотдайния труд през изминалите години и го награди с грамота, книга  и предметна награда.
            След приключване на официалната част присъстващите ветерани си направиха снимки за спомен.
      


Тази страница е видяна: 1154

 Публикувано от: pamedia на Monday 16 November 2015 - 10:28:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Руски дипломати гостуваха на Областния съвет на ветераните от войните
Георги Петърнейчев си върна лидерското място в областната организация на БСП
За петък е насрочено Общото отчетно събрание на областната организация на БЧК
Атанас Шопов е преизбран за председател на общинската организация на ПП АБВ Пазарджик
Областната организация на БЧК – Пазарджик отчете ръст във всички дейности през 2013 г.
Хари Хараламбиев ще е новият председател на ОбС
Доц. д-р Стайко Спиридонов е новият председател на НСЗПМ
Илиана Васева е новият зам.-председател на Окръжния съд
Илия Калинов е новият председател на ОбС-Брацигово
Кметът на Добровница е новият общински председател на БСПТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5052 сек., 1.4508 от тях за заявки.