RSS емисии



 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
EVN е в готовност да организира отчитането при нови цени на електроенергията от 1 ноември

Предвид евентуално решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията от 1 ноември 2015 г. 
EVN България напомня, че всеки битов и малък стопански клиент на дружеството има възможност както при всяка промяна на цени досега, да отчете своя електромер към 1 ноември 2015 г. и да предостави данните в удобен за него EVN Офис. Самоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност следва да попълнят показанията на електромерите си към 1 ноември 2015 г. в декларация, която се подава в удобен за клиента EVN Офис (декларацията се предоставя и попълва на място). При попълването ú е необходимо да бъдат посочени ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер. Тези номера фигурират във всяка една фактура за консумирана електроенергия. За по-голямо удобство клиентите следва да записват и телефон за обратна връзка с цел установяване на контакт с клиента в случай на грешно подадени данни.

При предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 31 октомври 2015 г. включително по старите цени, а от 1 ноември 2015 г. – по новите тарифи, определени от КЕВР.

Предоставянето на декларациите в EVN Офисите е безплатно и ще се извършва в периода от 2 ноември (понеделник) до 6 ноември 2015 г. (петък) включително. Работното време е от 08:00 ч. до 17:00 ч. Посещението в EVN Офис е необходимо с цел гарантиране достоверността на показанията както за дружеството, така и за клиентите.

За всички клиенти, които не са пожелали да отчетат сами електромерите си към 1 ноември 2015 г. ще важи следният принцип, който се прилага успешно от години при смяна на цени:
Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през октомври 2015 г. до 31 октомври 2015 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период.
Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 ноември 2015 г. до датата на отчитане през ноември 2015 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.

Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията във фактурите ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 31 октомври 2015 г. включително и потребление по нови цени от 1 ноември 2015 г. Тези фактури предстои да се заплащат след 1 декември 2015 г.













Тази страница е видяна: 967

 Публикувано от: pamedia на Friday 30 October 2015 - 12:46:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нови цени на електроенергията за клиентите на EVN България от 1 юли 2016 г.
В 6 села отварят нови каси за плащане на електроенергията
Нови цени на тока от 1 юли очакват от EVN , предлагат самоотчет
EVN България предоставя възможност за самоотчет на електромерите към 1 юли 2016 г. при нови цени на тока
На 1 ноември БЧК организира акция по кръводаряване
Кампания за разделно събиране на електроуреди, акумулатори и МПС на 20 и 27 ноември организира Община Пазарджик
НАП-Пазарджик ще има нови банкови сметки за данъци и осигурителни вноски от 1 ноември
Детски народен хор „Песнопойче“ организира прослушване за нови изпълнители
Младежкият парламент организира 3-дневна дарителска акция за приюта на отец Иван от Нови Хан
EVN България: Самоотчитането на електроенергията е възможност, не задължение



Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5383 сек., 1.4394 от тях за заявки.