RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Различни села, различни проблеми за решаване пред кандидатите на БСП, както и в кв. "Младост"

ПазарджикТрудно ще ви е момчета! Много ще ви е трудно! Въпреки тази констатация жителите на Тополи дол от сърце пожелаха успех на кандидата на БСП за кмет на Пазарджик Стоян Парпулов и неговия екип.
Жителите на Тополи дол – село с добре развити в миналото занаяти като зидарство, абаджийство, налбанство, кошничарство, се чувстват изоставени. През почивните дни автобуси до там не пътуват, лекар се появява за час веднъж седмично, на него разчитат да донесе лекарства, земите са продадени, от няколко седмици им е отнет дори ключът за Пенсионерския клуб. И Пазарджиквсе пак в очите им все още има надежда. Събраха се, изслушаха кандидата на БСП за кмет на община Пазарджик и екипа му, споделиха тревоги и желания. Общинските дългове ги изумиха, сделките също и признаха колко ще бъде трудно на екипа на БСП. Много се зарадваха на това, че в програмата на Стоян Парпулов и кандидатите за общински съветници присъстват здравните грижи във всяко село и намерението за подобряване на междуградския транспорт.
Въпреки че на пръв поглед изглежда добре, едно от най-големите села в община Пазарджик, Ивайло, също има немалко проблеми за решаване. В Ивайло БСП издига кандидатурата за кмет на млад и енергичен човек - предприемача Стефан Понев. В това село здравна служба има, но намерението му е тя да бъде преместена на 1 етаж за по-лесен достъп на по-трудноподвижните хора. На първо място той поставя за решаване проблема с ВиК мрежата. Започната, довършена до половина и на практика неизпълняваща функциите си. Приоритети са също тротоари, Пазарджикозеленяване, максимално съдействие на земеделските производители, улично осветление, поставяне на банкомат в кметството, подпомагане на футболния отбор, изграждане на детска ясла, развиване на художествената самодейност, по-добра визия и грижа за парка. Стефан Понев е човек, който добре познава проблемите на селото, каза Стоян Парпулов и обеща съдействие в начинанията му, като подчерта, че инициативата за тях трябва да идва от жителите на селото.
Жителите на Ивайло пък бяха кратки – Стефан знае, може и ще го направи! Има смелост да бъде кмет на всички!

Лошото отводняване и трудното влизане в квартала са сред основните проблеми в „Младост”
При всеки дъжд кварталните улички и алеи се превръщат в реки, споделиха като най-сериозен проблем живеещите в кв. „Младост” с кандидата на БСП за кмет на Пазарджик, Стоян Парпулов и кандидати за общински съветници. В „Младост” от доста време тече ремонт (в момента спрян) на междублоковото пространство. Краят му все още не се вижда, но пък недостатъците - да. Хората споделиха и за пропадане на настилки, и за високи бордюри, и липса на пейки, и липса на кошчета. За фигуриращия в плановете фитнес на Пазарджикоткрито дори не мислят. Влизането в това междублоково пространство по думите им е изпитание – настилки на десетилетия, деформирани тротоари, улично платно наравно с тях, постоянно запушени отводнителни шахти. Именно те, в комбинация с ниските тротоари, правели минаването при дъжд невъзможно и пълнели мазетата им. Сметопочистването беше друг споделен проблем заради малкото на брой, отдалечени или счупени съдове за отпадъци.
Тази страница е видяна: 1224

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 21 October 2015 - 11:46:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В три къщи в Козарско са открити различни количества марихуана
Община Панагюрище има готови 15 проекта по различни мерки
12 различни фирми ще санират поредните жилищни блокове в Пазарджик
В областта отбелязват Националния ден на безопасността на движението по пътищата с различни инициативи
Европейската седмица на мобилността ще насърчава комбинирането на различни начини за придвижване
Между 5,5 и 6 по Рихтер, с епицентър София-Перник, според различни инфорции
Синдромът на Даун – една допълнителна хромозома, много различни лица
Старинни монети и различни боеприпаси са открити при при претърстване на къща в Ракитово
Близо 7 хиляди цигари без бандерол от различни марки са иззети от къща в Синитово
В тазгодишната стажантска програма на „Асарел-Медет“ участват 39 студенти от различни специалностиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5282 сек., 1.4276 от тях за заявки.