RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
От 15 септември до 31 октомври около училища и детски градини ще има засилено полицейско присъствие

В ОДМВР-Пазарджик и РДПБЗН-Пазарджик са предприети поредица от мерки за нормалното започване на новата учебна година, съобщават от Пресцентъра на Дирекцията. 
През миналата и тази седмица се проведоха срещи в представители на Регионалните инспекторати по образованието, с кметовете на общини и населени места, с директори на учебни заведения и детски градини. На тези срещи са съгласувани съвместните действия за обезпечаване на сигурността на децата при тържествата съпътстващи откриването на учебната година. Акцент е поставен на доброто взаимодействие и комуникация с полицейските, младши-полицейските инспектори,
инспекторите „Детска педагогическа стая” и „Държавен противопожарен контрол”. Провеждат се срещи с охранителните фирми относно засилване на контрола при пропускателния режим в сградите на учебните заведения. Естествено, немалко задачи са свързани с противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества в районите на училищата, контрола на питейните заведения и пребиваването на малолетни и непълнолетни в тях, търговията с тютюневи и алкохолни изделия.
На 7 септември стартира „Седмица за превенция на детската пътна безопасност”. Съвместно с представители на областната и общинските администрации се извършват огледи на сигнализацията с пътни знаци и състоянието на маркировката, наличието и функционирането на уличното осветление, състоянието на предпазните огради и парапети в близост до учебните заведения и детските градини.
От 15 септември до края на месец октомври местата около училища и детски градини ще бъдат със засилено присъствие на екипи от пътна и охранителна полиция. Предвидени са графици за изнасяне на беседи по пътна безопасност от униформени служители, както и участие в родителски срещи с включени теми по подобряване на детската пътна безопасност.
Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик пожелават на учениците, на техните учители и родители здраве, успехи през новата учебна година, повече поводи са усмивки и радост !


Тази страница е видяна: 1005

 Публикувано от: pamedia на Friday 11 September 2015 - 16:29:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Засилено полицейско присъствие в очакване на бюлетините
Засилено полицейско присъствие по пътищата в края на празничните дни
Засилено полицейско присъствие и на входно-изходните артерии в Пазарджик
Засилено полицейско присъствие предшества събирането на симпатизанти на Бойко Борисов
При засилено полицейско присъствие заради изорите са хванати няколко пияни шофьори
Засилено полицейско присъствие по пътищата от днес с проверки на водачите за алкохол и наркотични вещества
Шествие, митинг и засилено полицейско присъствие ще съпътстват днешното дело за радикален ислям в Пазарджик
Засилено полицейско присъствие и протестиращи от Стрелча пред отделението на МБАЛ-Пазарджик, в което заседава Панагюрският съд
147 училища, детски градини и общински детски комплекси пак ще чистят България за един ден
Засилено полицейско присъствие на подстъпите към кв. "Изток"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8376 сек., 1.7353 от тях за заявки.