RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Втора работна среща по стопанисването на общинското депо за неопасни отпадъци – Пазарджик

Гинче Караминова, В приемна зала на областна администрация Пазарджик зам. областният управител Гинче Караминова  проведе днес втора работна среща с институциите, имащи отношение към стопанисването на общинското депо за неопасни отпадъци – Пазарджик. На срещана присъстваха представители на ОДМВР, РДПБЗН, РИОСВ, РЗИ Пазарджик, представители на община Пазарджик и на оператора на депото, фирма БРОКС ООД клон с. Ивайло.

От набелязаните конкретни мерки по време на първата среща са изпълнени няколко: на първо време са събрани и извозени фракциите отпадък, които бяха разположени в близост до пътното платно. Освен това със заповед на управителя на „Брокс” ООД - клон Ивайло, с цел предотвратяване на запалвания на сметището, е осигурен 24-часов режим на работа на водоноската и дежурства на съответните длъжностни лица. Извършена е проверка и е установена самоличността на по-голямата част от външните лица влизащи в работната зона на депото. Извършен е оглед на сметището и са установени необходимите количества земна маса и каменна фракция за дейностите по запръстяване на опасно запалимите зони и укрепване на вътрешните пътища на общинското депо.
Участниците в срещата обсъдиха и приеха още две конкретни мерки:
РИОСВ ще предостави информация на концесионера на депото и на община Пазарджик, за наличието на територията на областта на изхвърлени земни маси, скална маса и фрезован асфалт като отпадъци, които могат да бъдат използвани за подобряване на вътрешната инфраструктура на сметището.
РЗИ Пазарджик ще проведе среща с ромските здравни медиатори в общините Пазарджик и Пещера, за организирането на здравни беседи сред ромското население в двете общини и по-конкретно в селата Алеко Константиново, Главиница и Капитан Димитриево.
През месеците юли и август предстои мониторинг на замърсеността на въздуха в с. Капитан Димитриево чрез мобилна автоматична станция за замерване на чистотата на атмосферния въздух;Тази страница е видяна: 1200

 Публикувано от: pamedia на Friday 26 June 2015 - 17:39:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Стартира изграждането на новото депо за отпадъци край Пазарджик
В Пазарджик ще се проведе работна среща по проблемите на трафика на хора
Лидерът на СДС провежда работна среща с Реформаторския блок в Пазарджик
В Пазарджик се провежда работна среща за нови възможности за младежка заетост
Кунева пак си хареса Пазарджик за работна среща, посветена на професионалното образование
Съдът в Пазарджик е домакин на работна среща за международното сътрудничество по дела
В Пещера Мая Манолова ще подкрепи Инициативния комитет срещу депо за опасни отпадъци
Строителни отпадъци ще се изхвърлят и на новото депо, но след като се покрие дъното с битови
Учител от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт- Пазарджик, участва в работна среща по Програма „Песталоци“ в Естония
За сбиването на стадиона в Пазарджик засега е задържан само един, на работна среща са набелязани превантивни меркиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3099 сек., 1.2616 от тях за заявки.