RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За законодателство за условията на труд за работници от трети страни настоява Илияна Йотова

Илияна Йотова"Трябва да напишем законодателство за условията на труд за работниците от трети страни, за да защитим интересите на нашите собствени граждани.", каза Илияна Йотова - зам. председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП при представянето на доклада за тежката експлоатация на труда, изготвен от Агенцията за основните права в ЕС. По-рано днес Групата на социалистите и демократите в ЕП се обяви за политика на нулева толерантност към експлоатацията на труда.
Според българският евродепутат това е свързано и с борбата с трафика на жени и проституцията. Тя добави, че за съжаление, европейското законодателство все още не дава достатъчна социална защита на нискоквалифицирания труд. Предизвикателствата пред всички държави членки са огромни, защото пред прага на Европа е огромна вълна от бежанци, каза още г-жа Йотова.

"Не само граждани на трети страни стават жертва на експлоатация от недобросъвестни работодатели. В техния капан попадат и много граждани на ЕС", каза Илияна Йотова. Изследването показва, че фирмите, които злоупотребяват с труда на работниците в ЕС често остават неразкрити и ненаказани. В това число влизат както редица фирми посредници с изрядна документация за намиране на работа, така и работодатели с редовни разрешителни.

"Европейският парламент предлага на ЕК по моя инициатива да направи изследване за недекларирания труд при жените в ЕС", заяви Илияна Йотова. "Очаква се Европейската комисия да одобри пилотния проект за изследването, който предложих от името на Комисията по равенство на половете в Европейския парламент. Надявам се да имаме положителен отговор в началото на септември т.г., защото проблемът с експлоатацията, особено на българки, е много сериозен във всички държави членки на ЕС. Трябва да имаме поглед върху реалните нива на недекларирания труд, който полагат нашите съграждани, за да намерим най-добрия начин, по който да прилагаме европейското законодателство.", коментира в заключение Илияна Йотова.Тази страница е видяна: 577

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 02 June 2015 - 17:06:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Илияна Йотова с въпрос за условията на труд на служителите в сектор сигурност
Илияна Йотова на среща със социални работници: Държавата абдикира от проблемите на най-уязвимите групи
„Асарел-Медет“ ще реализира проект за подобряване условията на труд
„Асарел - Медет“ АД успешно изпълни проект за подобряване условията на труд
Илияна Йотова е номинацията на БСП за вицепрезидент
27 декември - приемен ден на евродепутат Илияна Йотова
Илияна Йотова е водач на листата на БСП в Пазарджик
Илияна Йотова: Гласувах, за да върнем България
Илияна Йотова е поставила въпроса за ВиК на семинара в Боровец
Илияна Йотова започна кандидатвицепрезидентската си кампания от ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5589 сек., 1.4624 от тях за заявки.