RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В Панагюрище започва изграждането на свръхмодерен онкоцентър

ПанагюрищеНа територията на МБАЛ "Събо Николов" в Панагюрище ще започне изграждането на   модерен медицински комплекс с  онкологичен център и комплексна многопрофилна дейност. Проектът ще бъде реализиран с публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД и десетки лекари и медицински специалисти от Панагюрище и страната. Утре, 28 април, ще бъде направена първа копка, съобщиха от "Асарел Панагюрище здраве".

Изграждането на новия медицински комплекс е най-мащабният проект в сферата на българското здравеопазване през последните 25 години. Прогнозната стойност на инвестицията е около 55 милиона лева, които ще бъдат вложени до края на тази година в строително-монтажни работи и ново оборудване. Основен инвеститор е „Асарел Панагюрище Здраве” ООД.
В новия онкологичен център ще бъдат внедрени двата най-добри за  България и за Югоизточна Европа мултимодални медицински линейни ускорителя от най-високия клас в света. Окоплектовката им покрива всички показания на алтернативните технологии в комбинация с всички модерни техники за конвенционална лъчетерапия, заедно със система за стереотаксична радиохирургия. Тя позволява извършването на широк кръг радиохирургични манипулации и използва нова технология за проследяване на тумора в реално време.
Високите технологии ще ни позволят да въведем за пръв път в България едновременно съчетаване на  образни диагностични методи (компютърен томограф, магнитен резонанс, позитронно-емисионeн томограф /ПЕТ-СТ/, роботизиран ангиограф, ултразвукови методи и други) с оперативни интервенции, най-модерни инвазивни методи, телекомуникационни връзки с водещи центрове във всички специалности, което  ще предостави на българските пациенти качество от световно ниво.
За целта ще бъде оборудван хирургичен комплекс с първата за България и Югоизточна Европа хибридна операционна зала с роботизиран ангиограф.  В панагюрския болничен комплекс ще бъде внедрена уникална система за профилактика и противодействие на вътреболничните инфекции с възможности за осъществяване на регионална програма, което е възможно благодарение на закупената свръхмодерна микробиологична лаборатория за изключително бърза и прецизна диагностика. Лекарственото лечение на онкоболните и други видове заболявания ще се извършва с автоматизирана система за дозиране и прилагането им.
Различните прилагани методи на лъчелечението на български граждани в този комплекс биха спестили на държавата над 1 млн. лв. годишно и то на всеки около 50 пациенти, като се има предвид, че цените, на които ще се извършват услугите по здравна каса, ще са два пъти по-ниски тук спрямо цените в Турция и три пъти по-ниски спрямо цените в Германия.
На базата на медицинския комплекс ще бъде изграден и учебно-изследователски и научен център, който ще работи в партньорство с медицинските университети в България и чужбина. Там ще бъде осъществявана  научна и преподавателска дейност от български и чуждестранни специалисти.
Амбицията на инвеститорите медицинският комплекс с високотехнологичен онкологичен център да постави Панагюрище на здравната карта не само в България, но и в Югоизточна Европа е напълно оправдана.


Тази страница е видяна: 2747

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 28 April 2015 - 12:20:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Практикер” започва изграждането на обекта си в Пазарджик
Започва изграждането на зайцеферма в стрелчанското село Свобода
Днес започва изграждането на обучителен център в затвора в Пазарджик
Започва изборът на изпълнители за изграждането на 57 нови къщи в с. Бисер
Започва вторият етап от изграждането на Арменския духовно-културен център
Тодор Попов: Започва изграждането на кръгово при разклона за Мало Конаре и Огняново
Започва изграждането на нов мост над река Луда Яна. Движението в двете посоки е по обходни маршрути
Започна изграждането на многофункционална спортна зала с 2000 места в Панагюрище
С ремонта на ул."Стоян Ангелов" започва изграждането на Западния околовръстен път
В Панагюрище започва Трети национален мотосъборТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8177 сек., 1.7190 от тях за заявки.