RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Фонд-ИГА - с нов проект срещу домашното насилие

ФОНД ИГА Пазарджик, Фонд ИГА започна работа по проект „Срещу невидимото насилие”, по който ще осигурява защита на пострадалите от домашно насилие, ще подпомага извършителите на домашно насилие в преодоляването на проблемите и зависимостите, които са в основата те да се проявят като насилници. Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на правосъдието.

Този проект е насочен към хората. Искаме те да разберат, че има институции, които да им помогнат, да им осигурят навременна и адекватна защита при прояви на домашно насилие, заяви Мариана Бойрикова, ръководител на проекта, по време на организирания днес Информационен ден.
Това е четвъртият подобен проект, по който Фонд-ИГА работи. Вече е направено проучване и анализ на дейностите и резултатите от реализацията на предишните проекти за домашно насилие. Предстои въвеждане на Модел за оценка и управление на риска от домашно насилие при извършители. По проекта са предвидени 2 обучителни семинара за съдии и приложни специалисти.  Ще бъде разкрито Бюро за консултиране, насочване и подкрепа на жертви на насилие за предоставяне на психологически, юридически и социални консултации. В рамките на проекта ще бъде приложена Специализирана програма за извършители на домашно насилие, създадена от организацията, към услугата Център за социална рехабилитация и интеграция на Фонд - ИГА.
Заместник областният управител Гинче Караминова поздрави екипът на Фонд-ИГА и ангажираните по проекта институции за това, че години наред работят в подкрепа на обществото.
"За изминалите 6-7 години, в които организирам приемни дни в Пазарджик, имам само два случая на жени, потърсили чрез мен подкрепа за справяне с домашното насилие. Казвам това в подкрепа на твърдението, че жените трудно предприемат тази крачка - да се защитят от домашното насилие. Искам да ви поздравя и за това, че ще работите с извършителите и ще ги подпомогнете да преодолеят алкохолната или друга зависимост, които са най-честите причини за проявите на насилите", заяви Гинче Караминова.
На база на проектите, които вече са реализирани, управителят на Центъра за социална интеграция и рехабилитация Валентина Гешева заяви, че 70% от извършителите на насилието са били в детството си жертва на насилие. И на жертвите, и на извършителите трябва да гледаме на хора, които се нуждаят от подкрепа, каза още Валентина Гешева. 
Ръководителят на проекта припомни случаи със световно известни звезди, жертви на домашното насилие, като Опра Уинфри, Тина Търнър, Уитни Хюстън и др., които открито са говорели за проблема. Домашното насилие у нас обаче най-често остава невидимо, затова и усилията на Фонд-ИГА са насочени към това да върнат увереността на хората, че законът ги защитава. Специалист от екипа ще разяснява възможностите на всеки, потърсил подкрепа и ще ги подпомогне в решението им да потърсят правата си и да поискат от съда налагане на мерки за защита.


Тази страница е видяна: 1412

 Публикувано от: pamedia на Friday 17 April 2015 - 15:17:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фонд ИГА започна шестия си проект срещу домашното насилие
Проект на Фонд ИГА срещу домашното насилие получи подкрепа от две организации
С нов проект срещу домашното насилие Фонд ИГА продължава консултациите и подкрепата си за жертвите и извършителите
ИГА приключи проект срещу домашното насилие
Фонд ИГА – с информационни дни за превенция на домашното насилие в общините от област Пазарджик
Домашното насилие с елементи на сексуална злоупотреба – във фокуса на седмия проект на ИГА
ИГА ще проведе информационни дни срещу домашното насилие в Ракитово, Брацигово, Велинград и Сърница
Проектът „Консултираме, насочваме, подкрепяме" срещу домашното насилие ще отчете свършеното
Фонд ИГА ще представи проект за защита на жертвите на домашно насилие и намаляване на проявите му
Фонд – ИГА реализира четвърти проект за навременна и адекватна подкрепа на пострадалите от домашно насилиеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8209 сек., 1.7200 от тях за заявки.