RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Десет отлични ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”

Отличници в Панагюрище, 146 деца от панагюрските училища са включени в партньорския проект „Образование за всички”
  
Десет отлични ученици от община Панагюрище получиха стипендии от фондация „Асарел“ по проекта „Образование за всички”. Това се случи по време на церемония в СПА хотел „Каменград” на 26 февруари, в навечерието на националния празник 3 март.
Правото да получат стипендии от Фондацията заслужиха шестима възпитаници на Професионалната  гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Павел Бодуров, Станимир Димитров, Пенчо Галилеев, Радослав Карбанов, Илиян Янев и Георги Лисков. Бяха отличени и  четиримата ученици от  СОУ „Нешо Бончев”  -  Неделина Даскалова, Цвета Ангелова, Рада Порязова и Даниел Немски. Според критериите, заложени в проекта, всички те са завършили първия учебен срок  с отличен успех и по-малко от пет неизвинени  отсъствия.
„Вие сте доказателство, че от този проект има смисъл и подкрепата ни дава резултати”, заяви в приветствието си към стипендиантите Александър Чобанов – председател на Управителния съвет на Фондация „Асарел“ и директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“АД. Той съобщи, че проектът ще се развива и ще бъде надграждан с нови инициативи. „Това е инициатива, с която общината ни се гордее. Аз лично се надявам на следващата церемония да има двойно повече стипендианти”, пожела пред присъстващите г-жа Нора Кунчева, директор на дирекция „Образовани, култура и социални дейности” в Общинска администрация, като благодари на фондация „Асарел” за подкрепата. Тържествения момент споделиха с възпитаниците си представители на училищната ръководства и педагози от двете средни училища.
Проектът „Образование за всички” стартира в навечерието на учебната 2012/2013 г. в партньорството с Община Панагюрище и училищните ръководства. Първата инициатива тогава бе осигуряването на безплатни учебници за 90 деца от социално слаби семейства. Учениците, подпомогнати с учебници през настоящата учебна година, са 146. Всеки един от тях, който има отличен успех и по-малко от 5 неизвинени отсъствия, в края на  учебния срок  получава стипендия. 
Чрез „Образование за всички” се оказва подкрепа и на още 9 социално слаби жители на общината, надхвърлили ученическата възраст, които вече втора година се обучават в задочна форма на обучение в Професионалната гимназия в Панагюрище.Тази страница е видяна: 656

 Публикувано от: pamedia на Friday 27 February 2015 - 12:06:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Осемнадесет отлични ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”
Дванадесет ученици получиха стипендии от фондация „Асарел”
Фондация „Асарел” раздаде 13 стипендии по проект „Образование за всички”
Осемнадесет гимназисти от Панагюрище – със стипендии по „Образование за всички“ на Фондация „Асарел“
13 гимназисти от Панагюрище със стипендии от фондация "Асарел"
Стипендии за 16 ученици по проекта „Образование за всички“
Ученици с изявени дарби от Стрелча могат да кандидатстват за стипендии - до 12 май
Девет талантливи деца получиха финансови стимули от Фондация "Надеждата на Пазарджик"
До 12 май ще се приемат документи за Специалната и Годишната стипендии на Община Стрелча за ученици с изявени дарби
Двадесет и двама ученици от двете панагюрски гимназии ще получат стипендии по проекта „Образование за всички“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7601 сек., 1.6653 от тях за заявки.