RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
По-малко престъпления през 2014-та отчитат в Областната дирекция на МВР- Пазарджик

На територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР – Пазарджик има регистрирани общо 2663 престъпления, които са със 188 по-малко в сравнение с предходната година. Общата им разкриваемост е 44.93% спрямо 38.95% за 2013 година. Тези резултати отчете ръководството на МВР-Пазарджик в присъствието на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Основен дял от престъпленията извършени на територията на ОДМВР Пазарджик се пада на престъпленията против собствеността, и по-конкретно на кражбите. И при този тип престъпни посегателства се отчита спад, тъй като през 2014 година са регистрирани 1577 престъпления против собствеността, докато през 2013 техния брой е 1804. Най-голям е делът на кражбите – 1214, които са с 233 по-малко в сравнение с 2013 година/1447/. Един немалък процент от кражбите се пада на домовите, но ОДМВР-Пазарджик работи в координация и взаимодействие със съседни областни дирекции, както и с Главна дирекция „Криминална полиция”. Последното доказателство за това е и неутрализираната преди дни престъпна група за апартаментни кражби, при която при съвместни действия на СДВР, ГДКП и ОДМВР-Пазарджик беше неутрализирана група от три лица, жители на гр.София. Задържани бяха извършителите на един грабеж, съпроводен с убийство и палеж в село Априлци. Неотдавна в резултат на усърдна работа беше установен и задържан извършителя на три въоръжени грабежи от игрални зали казина в Пазарджик.

Предвид значимостта и социалният ефект на престъпленията, свързани с наркотични вещества, работата по противодействието на разпространението и употребата им е изведена като приоритет в дейността на ОДМВР Пазарджик. През 2014 година са разкрити 102-ма извършители на престъпления с наркотични вещества, спрямо 62 за 2013 година.  Водещият по масовост наркотик е марихуаната, като най-разпространена е употребата сред учениците в средните училища, отчетоха полицаие.  Задържаните са общо 123 лица с наркотични вещества срещу 76 операции със 71 задържани лица през 2013 година. През отчетния период бяха разкрити 2 оранжерии за отглеждане и производство на марихуана, при което са иззети общо 2864 стръка канабис.

През 2014 година на територията обслужвана от ОДМВР Пазарджик са регистрирани общо 979 ПТП, като от тях 196 са тежки със 17 загинали и 228 ранени участници в движението. Това е с 20 човека по-малко спрямо предходната година, намален е общия брой на пътно-транспортните произшествия с 40 бр. За 2014 година има най-малко убити в резултат на пътни инциденти от 20 години насам.Тази страница е видяна: 1089

 Публикувано от: pamedia на Monday 09 February 2015 - 20:18:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
По-малко катастрофи и смъртни случаи на пътя през 2014-та
Областната дирекция на МВР отхвърли обвиненията срещу звеното на БОП в Пазарджик
Награди за 102 служители на Областната дирекция на МВР
Близо 18 % спад в престъпността отчетоха от Областната дирекция на МВР
Нов началник на група "Миграция" в Областната дирекция на МВР в Пазарджик
Областната дирекция на МВР обяви открити линии за изборни сигнали
Новият директор на Областната дирекция на полиция в Пазарджик - Ивайло Тишев, е от "Противодействие на престъпността"
Регистрираните битови престъпления са по-малко в сравнение с миналата година
28 удостоверения за гласуване са издадени от ОБластната дирекция на МВР между двата тура на изборите
Пенсионирани са 35 служители в Областната дирекция на полицията, търси се работа на съкратените след закриване на СОДТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.1571 сек., 2.0971 от тях за заявки.